A meccs eleje és vége nézett ki jól

A meccs eleje és vége nézett ki jól

A mérkőzés első, valamint utolsó negyedórájában játszott fölényben akadémiánk U15-ös csapata, ám a meccset a két szerencsés gólt szerző St. Pölten nyerte 2–1-re.

Illés Akadémia U15 – St. Pölten U15 1–2 (1–2)
Illés Aka. U15.:
Őri K. – Tasnádi Á., Bolla Á., Hende, Molnár L. – Szücs, Sági, Meskó – Virág, Krone, Tóth E. Cserék: Szilvási, Markó, Klement, Szele. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző:
Tóth E. (6., 1–0)

Kifejezetten jól kezdte a derbit akadémiánk U15-ös csapata: a 6. percben Meskó Márk balról érkező beadása után Tóth Erik szerezte meg a vezetést. Ezt követően itt is, ott is akadtak kisebb lehetőségek, de a 22. minutumban egy újabb komoly ziccert alakítottak ki növendékeink: Krone Niklas passza után Virág Ádám találta el a keresztlécet. A 32. percben viszont teljesen váratlanul egyenlítettek az osztrákok: egy rosszul eltalált lövés csorgott oda a kapu elé berobbanó támadójuk elé, aki 5 méterről könnyedén lőtt a hálóba. Nem sokkal a szünet előtt pedig újabb gólt találtak a vendégek: egy kapu előtti kavarodás közben ők eszméltek hamarabb és a kapunkba lőttek, ezzel pedig 2–1-re megfordították a meccs állását.

A szünet után inkább a vendégek domináltak, akik főként távoli lövésekkel veszélyeztettek. A 65. minutumban viszont 100 százalékos ziccerük volt, de szerencsére sikerült szögletre mentenünk a szituációt. A folytatásban aztán szép lassan átvették az irányítást Németh Richárd és Varga Roland tanítványai. Szinte futószalagon jöttek is a helyzetek, de Szele Máté fejese a keresztlécen csattant, míg Klement Dávid lövése a kapufáról pattant vissza a mezőnybe. A végén még Krone Niklas ellen szabálytalankodtak az osztrákok a 16-oson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Így viszont az eredmény maradt 2–1 a St. Pölten javára.

Azt gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést. Az első 20 percben megvolt a játékunk. Voltak helyzeteink is, amelyek közül egyet gólra is váltottunk. A félidő végén az ellenfél is megérkezett a meccsbe. A második félidőt viszont nem kezdtük jól, egy jó 15-20 percre beragadtunk. Az utolsó negyedórában viszont könnyedén megfordíthattuk volna a meccset. Amúgy tudtuk, hogy egy fizikálisan erős csapattal találkozunk. Gyorsak és erősek. A bajnokságra készülve ezek nagyon hasznos találkozók nekünk. Most láthattuk, hogy hol tartunk

– összegezte a tapasztalatait Németh Richárd vezetőedző.