A második negyedben nyertük meg a meccset

A második negyedben nyertük meg a meccset

Rendkívül változatos összecsapáson 4–3 arányú győzelmet aratott a Veszprém együttese ellen a sok ziccert is elhibázó U12-es csapatunk.

Illés Akadémia U12 – Veszprémi FC USE U12 4–3 (0–1, 4–0, 0–0, 0–2)
Illés Aka. U12.:
Hajba – Reiber, Székely, Szalma – Módly, Lakatos – Németh B., Mihók, Molnár B. Cserék: Schepanski – Szakács, Vincze. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Szakács (26., 1–1), Mihók (28., 2–1), Módly (32., 3–1; 34., 4–1)

A mérkőzés elején egyértelműen többet birtokolták a labdát Tóth Zsolt tanítványai, de helyzetek helyett csupán távoli lövésekig jutottak a gyerekek. A 9. percben viszont a veszprémiek az első valamirevaló támadásukat góllal fejezték be, és ezzel meg is szerezték a vezetést. Ezt követően a mieink 3-4 óriási ziccer is kidolgoztak, ám vagy az irányzékkal volt gond, vagy pedig a vendégek kapusa védett nagyot. Az etap utolsó pillanataiban aztán Hajba Botond bravúrja kellett ahhoz, hogy egygólos maradjon a hátrányunk.

A második felvonás egy óriási veszprémi ziccerrel kezdődött, de szerencsére „csak” a keresztlécet találták el. A folytatásban viszont átvette az irányítást U12-es csapatunk és a 26. percben Szakács Benedek góljával az egyenlítés is összejött. Nem sokkal később pedig már 2–1 volt ide: a vendégek kapusa felszabadítás helyett a letámadó Mihók Martint találta telibe, akiről a hálóba pattant a labda. A 32. minutumban egy remek támadásunk végén Módly Samu maradt teljesen tisztán és magabiztosan lőtt a hálóba. A 34. percben pedig Lakatos Krisztián parádés cselek után ívelt Módly Samu lábára és máris 4–1-re változott az eredmény.

A harmadik etap annak ellenére sem hozott gólt, hogy nagyon sok helyzetet sikerült kialakítanunk. Persze ebben nagy érdeme volt a vendégek továbbra is rendkívül jól védő kapusának.

A zárónegyedben teljesen váratlanul megváltozott a játék képe. A veszprémiek a 66. percben találtak egy gólt és ettől szó szerint vérszemet kaptak. Előbb a 68. minutumban feljöttek egy gólra, majd hatalmas offenzívát indítottak az egyenlítés érdekében. A végjátékban Lakatos Krisztián szabadrúgása eldönthette volna a három bajnoki pont sorsát, de a laszti a kapufáról kifelé pattant. Így az utolsó pillanatokig izgulnunk kellett, de a lényeg, hogy végül csak megnyertük 4–3-ra a rendkívül változatos, hullámzó összecsapást.

Rosszul kezdtünk, mivel az ellenfél egy elkerülhető góllal vezetést szerzett. Ezt követően nagy nyomást gyakoroltunk rájuk, de négy óriási ziccert is elhibáztunk. A negyed végén pedig kis híján megduplázták az előnyüket. A második etapban nagyot fociztunk. Négy szép gólt is szereztünk és akár még többet is rúghattunk volna. A harmadik 20 percben is rengeteg ziccerünk volt, de nem tudtuk ezeket gólra váltani. Az utolsó negyedben az ellenfél talált két gólt és a végén még izgulnunk kellett, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot. Szerencsére sikerült. Gratulálok a gyerekeknek. Fontos győzelem volt. Az viszont meg kell tanulnunk, hogy a ziccereket értékesíteni kell ahhoz, hogy a meccseket le tudjuk időben zárni

– fogalmazott a derbit követően Tóth Zsolt vezetőedző.