A második félidőben döntött a címvédő a Haladás Viktória ellen

A második félidőben döntött a címvédő a Haladás Viktória ellen

Hét növendékünkkel a soraiban utazott Budapestre a szombathelyi alakulat.

A címvédő Ferencváros elleni találkozóval folytatódott a Haladás Viktória számára a Simple Női Liga, így aztán zöld-fehér ütközetre került sor a Kocsis Sándor Sportközpontban. Markó Edina keretében ezúttal hét Illés Akadémia-növendék kapott helyet. Közülük négyen: Dobó-Nagy Boglárka, Pintér Tekla, Csáki Eszter, valamint Németh Adél voltak pályán a kezdő sípszó alkalmával – valamennyien végig is játszották a találkozót –, míg Nagy Dorottya, Németh Mirtill és a súlyos térdsérüléséből hosszú idő után felépülő Kiss-Lantos Hanna csereként vártak bevetésre. Utóbbi egyelőre még nem kapott lehetőséget, Nagy Dorottya viszont a szünetben Kis Anitát váltotta, míg Németh Mirtill az 56. minutumban szállt be Kránicz Viktória cseréjeként.

Ami a találkozót illeti, a Haladás Viktória az első játékrészben kiválóan tartotta magát, szervezetten, fegyelmezetten védekezett, így aztán a házigazda nem is tudta feltörni a remekül záró reteszt. A fordulás után aztán rövid idő leforgása alatt két ízben is eredményesek tudtak lenni a fővárosiak, ez pedig érezhetően megfogta a Haladás Viktóriát. A Ferencváros végül 6–0-s győzelmet aratott és otthon tartotta a bajnoki pontokat.

A szombathelyi zöld-fehérek legközelebb április 17-én, szerdán 16 órakor lépnek pályára, ekkor pótolják a Szeged elleni, 15. játéknapról elmaradt összecsapásukat.