A legnagyobb európai esportkonferencián adott elő Szabella Olivér

A legnagyobb európai esportkonferencián adott elő Szabella Olivér

Ő volt az egyetlen magyar egyetemi kutató a svédországi Jönköpingben.

A svédországi Jönköping ad otthont minden évben az egyik legnagyobb esport gyűjtőeseménynek a DreamHack Winternek – ennek keretében került sor az Esport Research Network Conference 2022-re. Mindez azt jelenti, hogy a legnagyobb európai esportkonferencián adott elő Szabella Olivér, az Illés Akadémia Spirit vezetője.

A rendkívül rangos eseményen az Illés Akadémia esport szakosztályáról és doktori munkásságának kapcsolatáról, azaz az esportolók fizikai felkészítésének fontosságáról és az eddigi elért eredményekről számolt be a szakember. Ez az esemény a világ minden tájáról vonzza magához az esport iránt érdeklődőket és rengeteg rangos esportversenynek ad otthont minden évben. Ebben az évben például pont abban a Rainbow 6-ben rendezik meg a legrangosabb Majort ebben a városban, amiben csapatunk is a legjobb eredményeket érte el eddig Magyarországon, hiszen bajnoki bronzérem és számos kupagyőzelem van már a tarsolyunkban.

Már találkoztam a szervezőkkel is és a kutatótársakkal is, tényleg mindenki itt van. Az összes olyan egyetemi kutató, akinek a nevét minden másik kutató is ismeri – hiszen citálják egymást – tiszteletét tette valamilyen formában ezen az eseményen. Emiatt talán egy kicsit izgultam is, hiszen tényleg a kutatói szféra „nagyjai” voltak jelen. Nagyon izgalmas és a kapcsolatépítés lehetősége is kiválóan meg van szervezve. Tényleg profi az esemény! A visszajelzések alapján az előadásom is jól sikerült és hozzá tudtam adni a konferencia egyébként is rendkívül magas színvonalához

– mondta Szabella Olivér, az Illés Akadémia Spirit megálmodója.