A karintiaiak jöttek ki jobban az adok-kapokból

A karintiaiak jöttek ki jobban az adok-kapokból

Nagy hátrányban sem adták fel a mieink.

Wolfsberger AC U16 – Illés Akadémia U16 5–3 (4–1)
Illés Aka. U16: Molnár-Végh – Kopácsi B., Bodrogi, Stefanich, Koósz – Smeringa, Horváth A., Kopácsi Á. – Wolf, Katona, Baján. Cserék: Kovács Á. – Bonchis, Deme, Balikó, Csörnyei, Takács-Földes, Sabia, Máté. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Stefanich (1–1), Sabia (5–2), Csörnyei (5–3)

Az ausztriai kirándulás során gyors gólváltással indult az U16-osok találkozója: egy visszagurítás után lövéssel az osztrákok kerültek előnybe, ám egy szabadrúgást követően Stefanich Mirkó egyenlített. Ezt követően a mieink vették át az irányítást, mégis gólt kaptunk. Egy oldalszabadrúgást után a kipattanóra a hazaiak robbantak rá, és visszavették a vezetést. A szünetig még két gólt kaptunk, így három gólt volt már közte. Sőt, nem sokkal a fordulás után már 5–1-re vezettek a wolfsbergiek. Az Illés Akadémia U16 azonban nem adta fel. Egy beadás után Kopácsi Áron fejesét még kiütötte a kapus, de Sabia Rocco érkezett a kipattanóra, és szépített. Majd a szintén csereként beálló Csörnyei Zsombor lépett be jól mélységből és egy kényszerítő után ütemtelenül rúgta el a kapus mellett a labdát, 5–3. Mentünk tovább, hogy még szűkítsük a különbséget, de újabb találatot már nem sikerült elérnünk.

Egy jó ellenféllel találkoztunk – tudtuk ezt róluk, hiszen a múlt héten Ligistben a tornán is futballoztunk ellenük. Ki-ki meccset játszottunk az első félidőben: sok-sok támadás volt mindkét oldalon, de ők tudtak többször betalálni. Hamar négy lett közte a szünet után, de a mentális építkezésünk ma teljesen rendben volt. Egyáltalán nem adtuk fel, visszajöttünk a meccsbe, még közelebb kerülhettünk volna – ez utóbbi a pozitív hozadéka a mérkőzésnek. A második félidőben megmutattuk azt, hogy milyen hozzáállással is kell játszani

– értékelt a találkozó után Németh Richárd.