A jobb játék sem volt elég a győzelemhez

A jobb játék sem volt elég a győzelemhez

A magyar női U19-es válogatott bár a kilencven perc döntő többségében jobban futballozott, mint a szerb csapat, mégis 4–2-es vereséget szenvedett.

A pirosmezes vendégek között ugyanis nemzetközi szemüvegen át is extra teljesítményt nyújtott, három gólt szerzett Nina Matejić – a hírek szerint a Crvena Zvezda támadója azután, hogy februárban megünnepli 18. születésnapját, a Bayern München csatára lesz.

Az Illés Akadémia-Viktória játékosai közül Németh Adél és Németh Mirtill a kezdőcsapatba került, mindketten jó teljesítményt nyújtva játszották végig a találkozót. Harmadik akadémistánk (nem megfeledkezve a tartalékkapusról, Dobó-Nagy Boglárkáról) csereként lépett pályára és káprázatos bombagóllal hozta vissza a mérkőzésbe az akkor kétgólos hátrányban levő csapatunkat.

Középről kaptam egy labdát, nagyjából 30 méterre a kaputól, a jobb oldalon. Elvittem a védőm mellett egészen a tizenhatos csücskéig, ott visszavettem a bal lábamra, ezzel leráztam a védőmet és ellőttem a hosszúba… Tudtam, hogy ezt fogom csinálni és örülök, hogy sikerült, bejött. Nagyon szerettem volna, ha legalább a döntetlent kiharcoljuk, rászolgált volna a csapat, sajnálom, hogy nem sikerült

– mesélte a góljáról Kiss-Lantos Hanna.

A Wales elleni győzelemnek köszönhetően az már a minitorna utolsó játéknapja előtt biztos, hogy a magyar női U19-es válogatott megőrzi tagságát az elitben, az A-ligában. A keddi, Olaszország elleni találkozó 15.30-kor kezdődik Telkiben, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. Az a kilencven perc után derül ki, hogy Turtóczki Sándor csapata a kvartett első, második, vagy harmadik helyén végez.

A gól (forrás: Kiss Csaba Facebook-oldala):

https://www.facebook.com/csaba.kiss.7921975/videos/469102888325203