A jó játék nem hozott pontot

A jó játék nem hozott pontot

U14-es leánycsapatunk a játék minden elemében felülmúlta a Zalaegerszeget, amely azonban a mérkőzés utolsó harmadában fordított és három ponttal távozott Szombathelyről.

Illés Akadémia-Viktória U14 – ZTE U14 1–2 (1–0, 0–0, 0–2)
Illés Aka.-Viktória U14:
Czuczai D. – Imre B., Derényi A., Imre A., Giczi L. – Sági F., Anderle M., Első H. – Szélessy H. Cserék: Végh L., Kovács Li., Kovács La., Harmath R.  Edző: Luki András.
Gólszerző: Első H. (2., 1–0)

Szomszédvár elleni összecsapással zárta az áprilist U14-es leánycsapatunk. Luki András tanítványai a közvetlen rivális Zalaegerszegi TE-t látták vendégül. Győzelem esetén meg is előzhettünk volna a tabellán a zalaiakat, fellépve ezzel a képzeletbeli dobogóra.

Minden tekintetben rangadó volt tehát a javából, amely álomszerűen indult számunkra, hiszen már a találkozó elején vezetést szereztünk: egy remek ütemű kiugratást Első Hanna váltott gólra. A gyors gól után egyértelműen fölényben játszottunk, rendkívül hatékony volt a visszatámadásunk, letámadásunk, ezekből pedig sok veszélyhelyzetet tudtunk teremteni. A lehetőségek alapján akár már az első 25 percben több góllal vezethettünk volna, végül 1–0-ról várhattuk a folytatást. Továbbra is birtokoltuk a labdát, még a nehezebb szituációkban is arra törekedtünk, hogy megjátsszuk azt és kombinatív, okos futballal építsük fel, szövögessük a támadásainkat. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy ebben a periódusban már a vendégek is többször oda tudtak kerülni a kapunk elé, de fegyelmezett védekezéssel, vagy kapusunk hárításaival hatástalanítottuk ezeket a szituációkat. A harmadban nem változott az eredmény, egygólos előnnyel fordultunk a záró etapra. Alapvetően itt sem nagyon változott a játék képe, kontrolláltuk a mérkőzést és az történt, amit mi akartunk, ráadásul a zalaiakat egyre inkább sürgette az idő. Így érkeztünk el a 62. perchez, amikor Polater Szonja távoli lövése talált utat a kapuba, 1–1-re módosult az állás. Luki Andrásék, valamint szurkolóink sem hagyták, hogy lehajtsák a fejüket a lányok, a mieink küzdöttek, nem sokkal később azonban egy kapu előtti kavarodás után ismét a ZTE, ismét Polater Szonja volt eredményes: a kékmezesek megfordították a mérkőzést. A lányok erejét, tartását mutatja, hogy még ezt követően is tudtunk újítani, de két alkalommal is a „hazai” kapufa akadályozott meg minket abban, hogy legalább az egyik pontot itthon tartsuk. A vereség ellenére semmiképpen sincs oka kesergésre a lányoknak, jövő héten pénteken a Pápa otthonában pedig ismét harcba szállunk a három bajnoki pontért.

Mindenképpen szeretnék gratulálni a lányoknak, és talán nem túlzás, ha azt mondom, hogy a futball ezúttal nem volt igazságos. Büszke vagyok a csapatra, mert játszottuk a futballt, tartottuk magunkat ahhoz, amit megbeszéltünk és tudtuk, látszódott, hogy mit szeretnénk játszani, ezek mellett pedig még az utolsó pillanatokban, 1–2 után is mentünk előre és rúgtunk két kapufát. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, nagyon sokat tettünk azért, hogy ma mi gazdagodjunk három ponttal, a több gólt azonban a vendégek szerezték. Ilyen a futball, megyünk tovább, tesszük a dolgunkat és természetesen gratulálok a Zalaegerszegnek, sok sikert nekik a továbbiakban

– értékelte a találkozót Luki András.