A helyzetek alapján nyerhettünk volna

A helyzetek alapján nyerhettünk volna

Hiába dolgozott ki több ziccert U12-es csapatunk, a két zöld-fehér gárda összecsapását a lehetőségeivel jobban sáfárkodó FTC nyerte 2–0-ra.

Illés Akadémia U12 – Ferencvárosi TC U12 0–2 (0–1, 0–0, 0–0, 0–1)
Illés Aka. U12.:
Kovács V. – Majlinger, Novák B., Molnár B., Lajos P. – Tóth N., Németh L., Lengyel Á. – Baranyi. Cserék: Dudás – Máté, Boda, Bangó, Németh N. Vezetőedző: Tóth Zsolt.

A két zöld-fehér gárda összecsapásának első góljára szűk 10 percet kellett várni. Ekkor egy komoly egyéni hiba után a fővárosi játékosnak szinte csak az üresen tátongó kapuba kellett pöckölnie. Nem sokkal később Baranyi Borisz lövését paskolta szögletre a vendégek hálóőre. A negyed zárásaként pedig egy óriási ziccert hagyott ki a Fradi: előbb a kapufát találta el támadójuk, majd a duplázást is sikerült elhibáznia, így az első szünetben 1–0 volt oda.

A második etapot Baranyi Borisz lehetőségei vezették be: egy támadáson belül először a kapus, majd pedig a védők akadályozták meg az egyenlítésben. A mieink letámadása a folytatásban is jól működött, így a ferencvárosiaknak nem igen nyílt lehetőségük az előnyük növelésére.

Az 1–0-s FTC vezetésről induló harmadik felvonásban leginkább mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Nagyobb helyzetek nem igen alakultak ki, mert az utolsó passzok legtöbbször pontatlanok voltak. Az utolsó pillanatokban azért Kovács Viktornak kellett nagyot védenie ahhoz, hogy maradjon az 1–0-s állás.

A negyedik etap elején egy jobbról érkező beadást váltottak gólra a fővárosiak, akik ezzel 2–0-ra alakították az eredményt. A továbbiakban kétszer is Baranyi Borisz lábában volt a szépítő találatunk, ám mivel ott is maradt, az eredmény is maradt 2–0 a Fradi javára.

Az első etapot leszámítva úgy gondolom, hogy egyenlő erők küzdelme volt a pályán. Egy nagy iramú, sok párharccal tarkított, helyenként jó játékot hozó mérkőzést láthattunk a két csapatnak köszönhetően. Ha csak a tiszta ziccereket nézzük, akkor felénk billent volna a mérleg nyelve. Sajnálom, hogy nem tudtunk gólt szerezni, pedig volt rá lehetőségünk. Azon dolgozunk majd, hogy ne csak a játékunk legyen egyre jobb, hanem a kapu előtt is hatékonyabbak tudjunk lenni a jövőben

– fogalmazott a derbit követően Tóth Zsolt vezetőedző.