A harmadik negyedben dőlt el a derbi

A harmadik negyedben dőlt el a derbi

Remek teljesítménnyel 4–1-s győzelmet aratott a MOL Fehérvár FC otthonában akadémiánk U12-es csapata.

MOL Fehérvár FC U12 – Illés Akadémia U12 1–4 (0–1, 0–0, 0–3, 1–0)
Illés Aka. U12:
Dudás – Majlinger, Molnár B., Hányi B., Lajos – Németh L., Novák B., Lengyel Á. – Mihók. Cserék: Kovács V. – Tóth N., Németh N. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők:
Mihók (19., 0–1; 48., 0–2; 60., 0–4), Novák B. (51., 0–3)

Rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést Tóth Zsolt legénysége és nagyon gyorsan sikerült három ziccert is kialakítani, de ezek még kimaradtak. A 19. percben viszont góllá érett a fölény: Németh Levente átadása után Mihók Martin szerezte meg a vezetést.

Az 1–0-s előnyünkről induló második etap aztán nem tartogatott újabb találatot. Ugyan helyzetek akadtak itt is, ott is, viszont az állás maradt 1–0 ide. Ebben a felvonásban amúgy tőlünk főként a kapus Kovács Viktor jeleskedett.

A harmadik felvonásban aztán kiszakadt a gólzsák. A 48. percben egy gyönyörű akció végén Novák Bence passzából Mihók Martin volt eredményes. Az 51. minutumban Majlinger Máté beadása után Novák Bence alakította 3–0-ra az állást. Az etap zárásaként pedig Mihók Martin szerezte meg saját maga harmadik, míg csapatunk negyedik találatát.

A 4–0-s vezetésünkről induló utolsó negyed egyetlen gólt hozott, amit a hazaiak szereztek. Ettől függetlenül nekünk is sok ziccerünk volt, de ezeket nem sikerült értékesítenünk, így végül 4–1-re nyertük meg a találkozót.

Nagyon büszke vagyok a gyerekekre. Nagyon magas és hatékony labdabirtoklási fölényünk volt. Akár jóval több gólt is szerezhettünk volna. Igazából nem csak a győzelemnek köszönhetően vagyok nagyon boldog, hanem inkább azért, mert nagyon jó minőségű futballt tettünk le a pályára. Egy nagyon jó csapatot vertünk meg idegenben, méghozzá remek játékkal. Minden játékosunknak gratulálok

– fogalmazott Tóth Zsolt vezetőedző.