A döntetlen is lehet siker!

A döntetlen is lehet siker!

Az MLSZ Vas megyei Igazgatósága által kiírt fiúbajnokságban szereplő lányaink „csak” döntetlent játszottak a vépi fiúk vendégeként, a találkozó lefújása után mégis úgy ünnepeltek, mint akik nagy sikert értek el – teljes joggal!

Vép VSE U14 – Illés Akadémia-Viktória U14 2–2 (0–0)
Illés Aka.-Viktória U14:
Bihari Cs. – Sági F., Alasz H., Imre A., Licskai L., Derényi A., Imre B., Szélessy H., Harmath R. Csere: Giczi L. Edző: Luki András.
Gólszerzők: Derényi A. (54., 2–1), Szélessy H. (72., 2–2)

A megyei bajnokság más rendszerben zajlik, mint a leány U14-es bajnokság három harmadra (nyártól már négy negyedre) osztott mérkőzései. Kétszer 35 percet viaskodnak a csapatok és Vépen az első félidőben a mieink, a lányok játszottak fölényben. Szebben építették fel a játékukat, tudatosabban futballoztak, többet birtokolták a labdát, miközben a fiúk azokat az erényeket csillogtatták, amelyek miatt annyira érdemes a lányoknak részt vennie a bajnokságban, amelyek miatt sokat fejlődhetnek: gyorsabbnak bizonyultak és kihasználták fizikai fölényüket.

A szünet után kidomborodott ez a fizikai fölény, a mieink nem tudták tartani az ellenfél százkilencven centiméteres magassághoz közelítő centerét – a vépi fiúk kétgólos előnyre tettek szert. Óriási dicséret jár a lányoknak azért, mert nem adták föl a mérkőzést, minden erőtartalékukat mozgósították az egyenlítésért. Luki András remekül nyúlt bele csapata játékába, pozíciókat váltott, az addig középső védőt játszó Derényi Alízt a centerposztra küldte: gól lett az eredménye.

Három perccel a második vépi gól után szépítettek a lányok, majd mentek tovább, még akkor is, amikor úgy tűnt, hiába az igyekezet, elfogy az idő. A hosszabbítás pillanataiban azután Alasz Hanna remek labdát adott Szélessynek, Hédi pedig rutinos rókákat megszégyenítő higgadtsággal gólt rúgott!

Döntetlent játszottak a lányok, ennek ellenére elismerésem nekik! Gratulálok az első félidő szép, szervezett játékához és a második játékrész töretlen küzdőszelleméért is, amely kicsit azt is megmutatta nekik, hogy a futball tud igazságos lenni, honorálja a hitet és a befektetett energiát. A jól látszó lányok közül szeretném kiemelni Derényi Alízt, aki bajnoki mérkőzésen az első gólját szerezte akadémistaként és újfent bizonyította sokoldalúságát, tehetségét. Az eredménnyel kezdtem, de fontos ismét kiemelni: a végeredménytől függetlenül, a lányok fejlődése szempontjából, számunkra nagyon hasznosak, értékesek a megyei bajnokság mérkőzései

– értékelt Luki András.