A bajnokság utolsó Hali-góljának története

A bajnokság utolsó Hali-góljának története

Az Illés Akadémia növendékei hozták össze a győztes találatot.

A Szolnoki MÁV vendégeként szerepelt a Merkantil Bank Liga utolsó, 38. fordulójában a Szombathelyi Haladás. A kezdőben az Illés Akadémia növendékei közül Tóth Máté, Horváth Rajmund, Doktorics Áron, Kiss Bence és Kállai Kevin kapott helyet. A hajrára fordulva, 1–1-es eredménynél Németh Szabolcs cserélt, és az U21-es válogatott Tóth-Gábor Kristófot, valamint az U18-asok között már korábban bemutatkozó Simut Lucas Mariot dobta csatába. Öt perccel a becserélésük után ők hozták össze a szombathelyiek második – mint később kiderült: győztes – gólját. A 78. percben Kiss Bence szerzett labdát a szolnoki térfélen, majd kidobta azt jobbra a meglendülő Simu Lucas Mariohoz, ő belépett a büntetőterületen belülre, és az ötös sarkáról bepasszolta, ahol Tóth-Gábor Kristóf közelről a hálóba vágta! Minderről aztán az egyik főszereplő, az U19-ből most „kiöregedő” jobblábas játékos mesélt:

Szabi bá’ jobb bekként számított rám a meccs utolsó 20 percében. Azt kérte tőlem, hogy védekezésben a 4–4–2-es formációt tartsuk, míg támadásban 3–4–3-ba fejlődjünk föl. Azaz, utóbbinál lehetett és kellett is segíteni a támadószekciót, és bizakodtam is abban, hogy 1–1 után mi fogunk betalálni. Dokinál volt a labda, megindultam az üres területre, de nem jutott el hozzám. Visszatámadtunk, Kiss Bence megszerezte a játékszert. Ő rögtön indított engem a jobb szélen, ahol 1:1-ben volt a védőmmel. Azonnal beugrott: volt egy hasonló szituációm a dorogiak elleni meccsen, ott azonban hezitáltam, túlságosan sokat vártam. Most tudtam, hogy mennem kell, csak előre, olyan gyorsan, ahogy tudok – aztán bepasszoltam a labdát, ott pedig Kristóf gólra váltotta a helyzetet. Nagyon boldog voltam a találat után!

Az utolsó héten minden nap tartott edzést a Haladás szakmai stábja, ám voltak ketten: Mario és Kristóf, akik délelőttönként külön gyakorlásra érkeztek az Illés Akadémiára.

Egyrészt külön gyakoroltuk a kapuralövéseket, másrészt pedig sokat teqballoztunk: a lényeg az volt, hogy minél inkább kialakuljon közöttünk az összhang. A közös munka pedig eredményre vezetett, így a hektikus tavaszt győzelemmel tudtuk zárni, azaz legalább a 6. helyünket meg tudtuk tartani.

Befejeződött a bajnokság, jön a megérdemelt pihenés. Hol és hogyan telik ez az időszak?

Hazamegyek Nagyváradra, ám szó sem lehet arról, hogy csak és kizárólag a pihenésről szóljon ez a szűk egy hónap. A szakmai stábtól mindenki személyre szabott edzéstervet kapott, amiben futás és erősítés szerepel. Aztán június közepén visszatérünk az orvosi vizsgálatra és 20-án elkezdődnek az edzések együtt a csapattal!