Egy pontot itthon tartott az U14

Egy pontot itthon tartott az U14

A dobogóra esélyes Pécsi MFC ellen hátrányból állt fel a Catalin Azoitei-Tóth Zsolt edzőpáros irányította Illés Akadémia U14.

Illés Akadémia U14 – Pécsi MFC U14 1–1 (0–1)
Illés Aka. U14.: Tama M. – Szijjártó Áron, Blum, Takács D., Kelemen – László, Palkó, Németh R. (Mayer P., 41.) – Őri (Csonka, 81.), Szijjártó Ábel, Abért (Szalay M., 41., Bécsy, 74.). Vezetőedző: Catalin Azoitei.
Gólszerző: Szijjártó Ábel (50., 1–1)

Nem éppen jól kezdődött mérkőzés, ugyanis már a 2. percben Tama Máté kapujába került a labda: egy bal oldali szabadrúgást követően Pál Barna bólint közvetlen közelről a hálóba a tétovázó védőink asszisztálása mellett. Ezt követően főként a mezőnyben gyűrték egymást a küzdő felek, helyzetek nem igen adódtak. A 39. percben azonban Őri Bálint lépett ki óriási ziccerben, de lövését a pécsi védők a gólvonalról vágták ki, így a szünetben a mecsekaljaiak vezettek 1–0-ra.

Térfélcserét követően viszont összejött az egyenlítés: Szijjártó Ábel távoli lövése a vendégek kapusa fölött hullott a hálóba. A 60. percben a pécsiek előtt adódott egy nagy lehetőség, de Turi Csanád bombája a kapufán csattant. A mérkőzés hajrájában mindkét gárda nagy energiákat mozgósított a győztes gól megszerzéséért, de újabb találat már nem született, 1–1 lett a derbi vége.

Borzasztóan kezdtük a meccset. Egy elkerülhető gólt kaptunk pontrúgást követően, pedig sokat gyakoroltuk ezek elhárítását, mivel mostanában már többször előfordult ez. Utána mezőnyfölénybe kerültünk, de ez helyzetekben nem igen nyilvánult meg. Szerencsére a második félidőben egy szép átlövésből született góllal egyenlítettünk és itthon tudtunk egy pontot tartani. Büszke vagyok a gyerekekre

– fogalmazott a mérkőzés után Tóth Zsolt edző.