Zsinórban harmadik éve végeztek dobogón az U19-es lányok

Zsinórban harmadik éve végeztek dobogón az U19-es lányok

Bajnoki címvédőként várta a szezont az Illés Akadémia U19-es korosztálya, így talán nem vállalunk nagy kockázatot, ha kijelentjük: magasan volt az a bizonyos léc. Ennek ellenére Tebeli György, Csikortás Dávid, valamint a szakmai stáb mindent elkövetett, hogy ez ne teherként nehezedjen a lányokra, hanem felszabadultan, a bennük rejlő potenciált a pályára téve futballozzanak és mutassák meg magukat.

Legidősebbjeinkre is 20 mérkőzés várt az idényben: 14 az alapszakaszban, míg 6 a felsőházi rájátszásban. Ezek közül 13 alkalommal gyűjtöttük be a három bajnoki pontot, 3-szor játszottunk döntetlent, vereségből pedig 4-et számláltunk. Ellenfeleink kapuvédőinek 67 ízben kellett hálójukból kiszedniük a játékszert – találatainkon 13-an osztoztak. A házi gólkirálynő Mesterházy Ivett lett, aki szintén 13-szor talált be. Kapott góljaink száma 33 volt a 2023/2024-es kiírásban. Hazai környezetben csupán egyszer maradtunk alul, méghozzá az utolsó játéknapon, a Puskás Akadémia ellen. Az MTK-t kétszer is hat góllal múltuk felül – az alapszakasz itthoni mérkőzésén 7–1-re, míg a felsőházi rájátszás hazai összecsapásán 6–0-ra. A pécsieket 8-szor mattoltuk a harmadik fordulóban, az ETO FC Győr otthonában pedig 6–1-re diadalmaskodtunk március 22-én.

Külön öröm és említésre méltó dolog, hogy három 2008-as játékos is szerepet kapott a csapatban. Közülük Csombor Luca 6 góllal segítette a csapatot, Szilvási Nelli is remek játékkal tette le a névjegyét, Polovics Dorina pedig május 1-én debütált az együttesben a Puskás Akadémia otthonában.

Ahogy a 2021/2022-es, valamint a 2022/2023-as, úgy a mostani idényben is az utolsó fordulóig megvolt az esélye a bajnoki címre a lányoknak, a tavalyi évvel ellentétben azonban most nem a saját kezünkben volt a sorsunk. Ez természetesen nem könnyítette meg a dolgunkat. A mieink nyakába most végül ezüstérem került, teljessé téve az elmúlt három esztendő medálkollekcióját.