Visszavárunk, Roli!

Visszavárunk, Roli!

Az ETO FC Győr elleni idegenbeli bajnokit még biztosan ki kell hagynia az agyrázkódásából lábadozó Orbán Rolandnak, de a Gyirmóttal megvívandó hazai derbin már minden valószínűség szerint ott lehet csapatunk belső védője.

Az U13-as együttesünk legutóbbi, zalaegerszegi mérkőzésén nem csak a veretlenségét, hanem egyik meghatározó játékosát is elveszítette. Történt, hogy a bajnoki találkozó 63. percében Orbán Roland ment fel fejelni az egyik hazai játékossal és a párharcot követően olyan pechesen ért talajt, hogy hanyatt esett és beverte a fejét a földbe. Az eset után rögtön mentőt kellett hívni. Rolit agyrázkódás gyanújával szállították kórházba.

Nagyon ijesztő volt az egész. Reméltük, hogy nem lesz komolyabb baja Rolinak, aki egyértelműen meghatározó játékosa a csapatunknak. Idén kezdtem el belső védőként szerepeltetni, ahol egyre inkább otthonosan érzi magát. Kezdi elsajátítani a poszt követelményeit, sajátosságait. Rendkívül erős fejjátékban, egyre jobb labdakihozatalban. Nagy ígéret lehet. Saját bevallása szerint jól érzi magát belső védőként. Ráadásul Fehérváron győztes gólt szerzett. Mind a pályán, mind pedig az öltözőben meghatározó a szerepe. Nagyon hiányzik majd a hétvégi, Győr elleni meccsen is. Remélem, hogy hamarosan visszatérhet közénk

– fogalmazott Szűcs János vezetőedző. Szakemberünkkel egyetemben tehetséges futballistánk édesapja, Orbán Balázs is bízik Roli mielőbbi visszatérésében.

Ott voltam a zalaegerszegi mérkőzésen és Roli sérülése után a mentővel vele tarthattam. Az édesanyja pedig a kórházba jött utánunk. Természetesen megijedtünk, bár korábban én alacsonyabb osztályokban futballozva kétszer is átéltem hasonló problémát. A másik játékost nem is okolom, mert ez sajnos benne van a fociban. De azt fontosnak tartom, hogy a ZTE stábja és a kórházi személyzet is maximális segítőkészséggel, szakértelemmel  állt a dolgokhoz. Minden jel – fejfájás, hányinger – arra mutatott, hogy Roli agyrázkódást szenvedett, ami végül be is igazolódott. Hétfőn este hozhattuk haza. Egy hetet itthon pihent, aztán most a hét elején már mehetett is iskolába. Roli nagyon sajnálja, hogy a hétvégén nem lehet ott az ETO ellen. Ettől függetlenül örülünk annak, hogy a fiúnk az Illés Akadémián futballozhat. A körmendi Kék Sünik után ez egy komoly váltás volt tavaly, ami a fejlődését szolgálta. Nagy tervei vannak Rolinak ebben a sportágban és szerintünk ennek megfelelő a hozzáállása is. Most már kezdi megszokni az új posztját is. Korábban kilenc díjat gyűjtött be támadóként. Volt gólkirály és legjobb játékos is. Úgy veszem észre, hogy most már határozottan szeret belső védőt játszani. Örülök annak, hogy a posztjával járó felelősség alatt sem roppan össze. Szeretnénk mi is minél hamarabb ismét a pályán látni

– mondta Orbán Balázs, aki annak idején szintén a védelem tengelyében futballozott, így aztán szakmai tapasztalatokkal felvértezve tud Rolival eszmét cseréni a játék csínjáról-bínjáról. Remélhetőleg hamarosan ismét lesznek majd friss élmények, melyeket a családi kupaktanács is átbeszélgethet.