Veretlenûl lett tornagyõztes Moszkvában az U16=1998-as magyar válogatott,soraiban Szõke Dániellel és Mészáros Dominikkal.

Veretlenûl lett tornagyõztes Moszkvában az U16=1998-as  magyar válogatott,soraiban Szõke Dániellel és Mészáros Dominikkal.

Magyerország-Ciprus 1:0

Magyarország-Skócia 1:0

Magyarország-Ukrajna 1:0

Magyarország-Bulgária 2:1

MLSZ.HU

 

Negyedik mérkõzését is megnyerte a nyolccsapatos Valentin Ivanov emléktornán a magyar U16-os válogatott. Szepessy László csapata a döntõben a bolgárokat gyõzte le.

A mieink hibátlan teljesítménnyel nyerték meg csoportjukat, a ciprusiak, a skótok és az ukránok ellen is 1-0-ra nyertek, míg a másik kvartettben némi meglepetésre a bolgárok jöttek ki a legjobban a körbeverésbõl, maguk mögé utasítva a házigazda oroszokat is. A bolgárok elleni döntõ elõtt Szepessy László szövetségi edzõ elmondta: mivel a csapat öt nap alatt negyedik meccsét játssza, a finálé egyben fizikálisan is jelentõs erõpróba a játékosok számára. 

Nos, a csapat játékán egyáltalán nem látszott, hogy kemény sorozatterhelés után lépett pályára, egy nyílt meccsen végig dominálni tudott, és a második félidõben fölénye gólokban is megmutatkozott. A gól nélküli elsõ 40 perc után a 66. percben Dragóner Filip jobb oldali beadását követõen Kovács Dávid fejelt a jobb sarokba, majd a 75. percben Kovács bal oldalról érkezõ labdáját Dragóner juttatta a hálóba. A bolgárok a hajrában büntetõbõl szépítettek (ez volt a mieink elsõ kapott gólja a tornán), de az egyenlítésre nem volt esélyük, a magyar válogatott megérdemelten nyerte meg a mérkõzést.

– A döntõre sikerült felvennünk a nemzetközi ritmust, a négy moszkvai meccsünk közül most játszottunk a legjobban – mondta a mérkõzés után Szepessy László. – Ha pontosabbak az utolsó passzaink, már a szünetben vezethettünk volna, de a szünet után hatékonyabb lett a támadójátékunk, és gólokban is megmutatkozott a fölényünk. Le a kalappal a játékosok elõtt, mert mindenki végig a maximumot adta, a csapat rendkívül erõs ellenfeleket utasított maga mögé.

A mieink egész hetes teljesítményérõl mindent elmond, hogy a viadal gólkirálya pedig Dragóner Filip lett négy találattal, a torna legjobb kapusának Demjén Patrikot, a legjobb védõjátékosnak Szalai Attilát választották meg.

Magyarország-Bulgária 2-1 (0-0)
Magyarország: 
Demjén Patrik – Csákó Dániel (Szász Balázs, 41.), Patik Márton, Szalai Attila, Gergényi Bence – Szõke Dániel (Tajti Mátyás, 75.), Czeglédy Levente, Cseszlai Bence – Kovács Dávid, Dragóner Filip, Vogyicska Bálint
Magyar gólszerzõk: Kovács a 66., Dragóner a 75. percben

zepessy László együttese harmadik meccsét is 1-0-ra nyerte meg az oroszországi nyolccsapatos nemzetközi tornán.

A skótok és a ciprusiak 1-0-ás legyõzése után a magyar U16-os válogatott a két kör után szintén veretlen ukránok ellen lépett pályára pénteken. A meccs forgatókönyve nagyban hasonlított a skótok elleni szerdai mérkõzésére: az ellenfél mezõnyben némi fölényben játszott, de válogatottunk kiválóan védekezett, és labdaszerzések után a támadóink többször is megérkeztek az ukrán kapu elé. Egy ilyen labdaszerzés utáni kontrából szereztük a gyõztes gólt is, a 32. percben Dragóner Filip a felezõvonal közelébõl indulva kapott jó kiugratást, betört a 16-osra, majd 14 méterrõl, ballal a bal sarokba helyezett. A Ferencváros támadója harmadik meccsén harmadik találatát jegyezte, mindegyik gyõzelmet ért… 

A második félidõben az ukránok támadásban maradtak, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, maradt az 1-0, ami egyben azt is jelenti, hogy a mieink szombaton döntõt játszanak, az ellenfél a bolgár korosztályos csapat lesz. 

– Jól alkalmazkodtunk az ellenfél játékához, leszûkítettük a területeket, és próbáltunk úgy védekezni, hogy semlegesítsük az ukránok erényeit – mondta Szepessy László a találkozó után. – Nagyon jó csapat ellen sikerült gyõzni, de küzdeni tudásban és védekezésben ellenfelünk fölé nõttünk. A játékosok minden elismerést megérdemeltek, hiszen négy nap alatt a harmadik nagy iramú, színvonalas meccsüket játszották végig, és nyerték meg. Elfáradt a csapat, de ha már idáig eljutottunk, megpróbáljuk megnyerni az utolsó meccsünket is, ami egyben tornagyõzelmet is jelentene. 

Nemzetközi U16-os torna, Moszkva:
Ukrajna – Magyarország 0–1 (0-1)
Magyarország:
 Demjén Patrik – Bodrogi János, Patik Márton, Szalai Attila, Mészáros Dominik (Czeglédy Levente, 68.) – Cseszlai Bence, Szõke Dániel (Csákó Dániel, 73.), Gergényi Bence – Szász Balázs (Bíró Ákos, 62.), Dragóner Filip, Vogyicska Bálint
Gólszerzõ: Dragóner a 32. percben

Szepessy László együttese 1-0-ra legyõzte a skótokat a moszkvai nemzetközi torna második játéknapján.

A Ciprus elleni 1-0-ás gyõzelem másnapján U16-os válogatottunk ismét pályára lépett Moszkvában, ezúttal a skót válogatott volt az ellenfele. A mieink egy végig nyílt, küzdelmes találkozón egygólos gyõzelmet arattak, a három pontot jelentõ találatot – akárcsak kedden, Ciprus ellen – Dragóner Filip szerezte. A Ferencváros játékosa egy pontos mélységi passzal tört a kapura a 70. percben, majd 18 méterrõl bombázott a skótok kapujába. A hajrá a briteké volt, de hiába tartották nyomás alatt a kapunkat, az egyenlítõ gólt nem tudták megszerezni. 

– Nagy meccset játszottunk a skótokkal, mindkét csapat eldönthette volna maga javára a mérkõzést, végül nekünk sikerült belõni a gyõzelmet érõ gólt. Megérdemelten nyertünk egy nagyon erõs riválissal szemben, elsõsorban kombinatív, taktikus játékunknak köszönhetõ a siker – mondta a mérkõzés után Szepessy László szövetségi edzõ. 

A magyar válogatott két kör után hat ponttal vezeti csoportját, pénteken a négypontos ukránok ellen játszik, s amennyiben legalább egy pontot szerez, megnyeri csoportját és szombaton döntõzhet a nyolccsapatos tornán. 

Magyarország-Skócia 1-0 (0-0)
Magyarország: 
Demjén Patrik – Csákó Dániel, Patik Márton, Szalai Attila, Czeglédy Levente (Gergényi Bence, 41.) – Cseszlai Bence, Dragóner Filip, Vogyicska Bálint – Szász Balázs, Mészáros Dominik, Bíró Ákos (Kovács Dávid, 41.)
Gólszerzõ: Dragóner a 70. percben

Az oroszországi nemzetközi torna elsõ meccsén Ciprus volt az ellenfél, válogatottunk Dragóner Filip góljával 1-0-ra gyõzött.

Szepessy László együttese Ciprussal, Skóciával és Ukrajnával került össze (a másik csoportot az orosz, a lett, a bolgár és az izraeli négyes alkotja), és az elsõ forduló után vezeti a kvartettet. A ciprusiak ellen nagy csatában szereztük meg a gyõzelmet, mert bár végig irányítottuk a játékot, az ellenfél kontratámadásai veszélyesek voltak, az elsõ félidõben büntetõhöz is jutottak egy ilyen ellentámadás végén. A tizenegyest a végig ragyogóan védõ Demján Patrik hárította, a fordulás után pedig a támadóink is felnõttek a feladathoz, Kovács Dávid, Szász Balázs, Dragóner Filip és Cseszlai Bence is remek teljesítményt nyújtott. A hajrára felõröltük a ciprusiak erejét (ellenfelünknél három játékost is a fáradtság okozta izomgörcsök miatt kellett lecserélni), a gyõztes gólt öt perccel a lefújás elõtt Dragóner Filip szerezte. 

– Játékban hozni tudtuk azt a pluszt, ami végül gyõzelmet ért. Határozott, energikus ellenféllel játszottunk, amely rendkívül veszélyesen kontrázott. A kimaradt ciprusi büntetõ fordulópontot hozott, a cserékkel felgyorsult a támadójátékunk, és megérdemelt gyõzelmet arattunk. Ezen a meccsen belerázódtunk a nemzetközi ritmusba, de az is kérdés lesz, hogyan bírjuk majd a sorozatterhelést, hiszen öt nap alatt négy meccset kell játszanunk – mondta a mérkõzés után Szepessy László. 

A csoport másik meccsén: Ukrajna-Skócia 2-2 

U16-os nemzetközi torna, Moszkva
Magyarország-Ciprus 1-0 (0-0)
Magyarország: Demjén Patrik – Bodrogi János (Csákó Dániel, 50.), Czeglédy Levente, Szalai Attila, Gergényi Bence – Tajti Mátyás (Cseszlai Bence, 11.), Szõke Dániel (Dragóner Filip, 50.), Vogyicska Bálint – Bíró Ákos (Mészáros Dominik, 73.), Suscsák Máté (Szász Balázs, 50.), Kovács Dávid
Gólszerzõ: Dragóner a 75. percben