Veretes mezőnyben lett hatodik az Illés Akadémia U8

Veretes mezőnyben lett hatodik az Illés Akadémia U8

A bécsi nemzetközi tornán 23 együttes indult: nagyon jól játszottak Dvorschák Gábor tanítványai.

Bécsbe utazott az Illés Akadémia U8: Ausztriában munkaszünet van Urunk mennybemenetelének napján, így az SC Red Star Penzing nagyszabású nemzetközi tornát tartott. Huszonhárom résztvevő érkezett meg: a rendező osztrákok mellett magyarok, csehek és szlovákok játszottak. A mérkőzések 10 percig tartottak.

Dvorschák Gábor csapata a C jelű csoportba került, itt hat ellenfelet kaptak a zöld-fehérek. A bécsi Rapid 2–1-es legyőzésével indítottuk a tornát, majd a cseh Sparta Prágával 1–1-et játszottunk. Ugyanez lett az eredmény a Sturm Graz ellen is. A rendező bécsi csapatot 4–0-ra vertük, az alsó-ausztriai SKN St. Pöltent ugyancsak 4–0-ra, míg a felső-ausztriai Hertha Wels együttesét 2–0-ra. Mindez azt jelentette, hogy 14 ponttal a csoport élén zártak a gyerekek!

A kiírás alapján így az 1-9. helyekért folytathattuk a küzdelmet, ugyancsak csoportban, ahová az eddigi eredményeket nem vittük magunkkal. A Mészöly Focisulitól szoros meccsen 1–0-ra kikaptunk, majd a prágai Spartával ismét 1–1-et játszottunk. A bécsi Viennával szemben balszerencsés körülmények között 1–0-s vereséget szenvedtünk, majd a Sturm ellen 3–1-re nyertünk! A másik tradicionális prágai csapatot, a Slaviát 1–0-ra megvertük, a pozsonyi Slovantól viszont 1–0-ra kikaptunk. Az Austria Wient 2–1-re legyőztük, míg az utolsó meccsen a tornát megnyerő III. Kerülettől 4–1-re kikaptunk.

Az óbudaiak a Mészöly Focisulit és a Slovan megelőzve diadalmaskodtak, az Illés Akadémia U8 pedig a hatodik helyen végzett. Dvorschák Gábor a Markó Hunor, Mihályfi Milán, Poór Zétény, Szárnyas Marcell, Németh Bercel, Pungor Dominik, Hegedűs Zsolt Soma, Bloch Bence, Mersich Máté, Németh Olivér Ákos, Kárász Miron összeállítású kerettel futballozott a bécsi eseményen.

A csoportmérkőzéseken még egy picit kerestük a játékunkat, de így is sikerült veretlenül tovább mennünk a következő fordulóba, ahol a legjobb csapatokkal mérkőzhettünk meg. Nagyon bátran játszottak a gyerekek, és voltak olyan támadásaink, amiket öröm volt nézni kívülről, még, ha esetleg nem is lett gól a vége. Kicsit csalódottak voltak a fiúk a végén, hogy nem értük el a dobogót, de ez egyben jót is jelent, mert érzik, hogy többre is képesek

– értékelte a napot Dvorschák Gábor vezetőedző.