Vereséggel zárta az Eb-selejtezőket és visszacsúszott a B-ligába a női U17-es válogatott

Vereséggel zárta az Eb-selejtezőket és visszacsúszott a B-ligába a női U17-es válogatott

A mieink 3–0-ra maradtak alul az osztrák válogatottal szemben.

Utolsó fordulójához érkezett női U17-es válogatottunk horvátországi Eb-selejtező minitornája. A mieink Ausztria ellen zárták szereplésüket. Mivel a csoport összes tagja három ponttal állt a játéknapot megelőzően, így az a forgatókönyv állt fent, hogy bármelyik csapat kieshetett, de ki is juthatott a májusi, svédországi kontinensviadalra.

Az Illés Akadémia növendékével, Kocsi Petrával felálló válogatottunk ennek szellemében vetette bele magát a küzdelembe. Már a találkozó elején két osztrák kapusbravúrra volt szükség ahhoz, hogy ne kerüljünk előnybe. Kezdeményezőbben játszottunk ellenfelünknél, többet tettünk a vezetés megszerzéséért. A 26. minutumban azonban jött a hidegzuhany: lépéselőnybe került az osztrák csapat, amely aztán szinte rögtön a gól után növelni is tudta a különbséget és már 2–0-ra vezetett. Ez megnyugtatta Ausztria korosztályos válogatottját, amely ezzel párhuzamosan kezébe is vette az irányítást és kontrollálta a történéseket. Egy-egy lehetőség előttünk is adódott a hátralévő időben, a sógorok azonban a 94. percben egy harmadik találattal végleg lezárták az összecsapást és kialakították a 3–0-s végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén a belgák 1–0-ra legyőzték a házigazda horvátokat, ami azt jelentette, hogy ők vívták ki az Európa-bajnoki szereplés jogát.