Vereséggel búcsúzott a szezontól a Haladás

Vereséggel búcsúzott a szezontól a Haladás

Szép számú közönség előtt játszottak a csapatok Debrecenben: a piros-fehérek számára igazán nagy volt a tét, hiszen pontszerzéssel biztosan feljutnak az NB I-be, míg győzelemmel ráadásul bajnokként teszik ugyanezt. Mátyus János ezúttal két Illés Akadémia-növendéket állított a kezdőbe: a középpálya két szélét bízta akadémistáinkra. Jobb oldalon Kállai Kevin, a balon pedig Debreceni Zalán kezdett. A padon Tóth Milán várt bevetésre. Korábbi játékosaink közül Medgyes Zoltán volt a kezdőtizenegy tagja, míg a padon Doktorics Áron, Rácz Ferenc, Németh Márió, Kiss Bence és Jancsó András foglaltak helyet. Az Illés Akadémia kapusedzője, Rózsa Dániel szintén csereként lett a keretbe jelölve.

Loki-rohamokkal indult a találkozó, és a 13. percben érett góllá a pirosmezesek fölénye. Egy rendkívül véleményes büntető után kettőre nőtt a hazaiak előnye, majd újabb gólt szereztek a hajdúságiak. Sajnálatos sérülés miatt Kállai Kevinnek kellett elhagyni a játékteret: egy Dzsudzsák Balázzsal való ütközés után úgy tűnt, a bokája sérült meg a szombathelyiek 22-esének. A Hali azonban nem adta fel, Medgyes húzott el a jobb szélen, a 16-oson belülre érve az alapvonal közeléből élesen középreadott, ahol az egyik debreceni védő lábáról a gólvonal mögé pattant a labda, 3–1.

A szünetben cserélt a Haladás, Tóth Milán és Kiss Bence jöttek Debreceni Zalán és Schimmer Szabolcs helyére. Ennek hamar eredménye is lett. A 46. percben Tóth Dávid lőtt szenzációs gólt (3–2), majd a Tóth Milánnal szemben elkövetett szabálytalanság után büntetőhöz jutott a zöld-fehér csapat, ám Medgyes Zoltán hibázott. Egy szöglet után megint kettőre nőtt a hazai előny, majd ezt próbálta őrizni a DVSC – ennek megfelelően inkább védekező típusú játékosokat cserélt be a hajdúsági szakmai stáb. A hajrában még volt egy eset, amikor Tóth Milán egy ütközés után a földre került a 16-oson belül, ám a síp néma maradt.

A 6400 néző előtt megrendezett találkozót a Debrecen 4–2-re nyerte meg, ezzel övéké a Merkantil Bank Liga bajnoki címe. A Haladás tizenegyedikként zárta a szezont.

A mérkőzés után Tóth Milán nyilatkozott: a videóinterjú elérhető az Illés Akadémia Facebook- és Instagram-oldalán.

Nyitókép: Nagy Katalin