Valorant-versenyhétvége több-kevesebb sikerrel

Valorant-versenyhétvége több-kevesebb sikerrel

Megvolt a Valorant első versenyhétvégéje is a Gamerland által szervezett Legion Legends versenyen az Illés Akadémia Spirit számára.

A srácaink különböző okok miatt cserés kerettel tudtak csak kiállni a mostani fordulóban, de ennek ellenére nagyon szépen szerepeltek. Az első versenynapon a 2. Stagen kezdtük a versenyzést partnercsapat révén, rögtön meg is nyertük az első meccset a Stage 1-ből feljutó QWERTZ ellen 13–8-ra.

Utána játszottunk az egyik legjobb magyar csapat a Rapid Ninjas ellen, ahol a papírforma jött be és sajnos kikaptunk 13–4-re. Majd játszottunk még két mérkőzést, mind a kettőt megnyertük és így továbbjutottunk. A második győztes mérkőzés azért volt különösen izgalmas (a bejutást érő három pont mellett), mert az a Tuba játszott az ellenfél IGL-jeként, aki a verseny előtt a mi csapatunk játékosa volt. Ez volt az első, hogy ellenünk lépett szerverre. Az eredmény egyébként 13–10 lett a javunkra.

A második nap kevésbé volt szerencsés számunkra, hiszen sajnos már az első meccsen a PLG ellen kikaptunk. Pedig nagyon jól indult az összecsapás, a BO3-as széria első meccsét könnyedén vettük és 13–4-re nyertünk. Aztán valami mégsem nem klappolt, és két nagyon szoros, 13–11-es vereséget szereztünk.

Ezzel a League of Legends múltkori fordulójához kísértetiesen hasonlító módon ismét 10 pontot szerzett a csapatunk és újfent egy BO3-as csata első meccsét toronymagasan megnyerve, majd zsinórban kettőt veszítve estünk ki a második versenynapon.

Azonban a csapatkapitányunk Patrik szerint, ha nem hiányzik Norty, csapatunk egyik kulcsjátékosa, akkor akár még a Rapid Ninjas is meglehetett volna, és természetesen nem kérdés, hogy bejutunk-e a verseny végén a legjobb nyolcba!