VÁLOGATOTT:U 16M.ország-Írország 1:2M.ország-Írország 3:0

Írország ellen játszik az U 16-s magyar válogatott 2 mérkõzést a keretbe négy játékos kapott meghívást.

Kovács Tamás(belsõ védõ),

Németh Marió,-fotó-(középpályás),

Tamás Krisztián(bal védõ),mellett

Vlasics Dániel is meghívást kapott,de betegség miatt le kellett mondani a válogatottságot.

 

Magabiztos gyõzelem az írek ellen

2010. 11. 25.

 

U16-os válogatottunk ma délelõtt másodszor is megmérkõzött az ír korosztályos csapattal, Pisont István szövetségi edzõ csapata a keddi 2-1-es vereség után ezúttal magabiztos, 3-0-ás gyõzelmet aratott Telkiben.

A magyar U16-os válogatott kedden az utolsó pillanatokban kapott góllal szenvedett 2-1-es vereséget az írektõl, a mai mérkõzésen azonban sikerült visszavágni, csapatunk remek teljesítménnyel múlta felül ellenfelét. Pisont István szövetségi edzõ szinte minden poszton változtatott a két nappal ezelõtti kezdõcsapaton, a mieink a Wittner Máté – Fényes Szabolcs (Csábi Mihály, 41.), Dékány Péter (Asztalos Dávid, 49.), Kovács Tamás (Bobál Dávid 41.), Tamás Krisztián – Rõphy Martin (Kerékgyártó Dávid, 70.), Németh Márió – Vida Krisztofer (Tóth László, 49.), Bereczki Dániel (Ács Ádám, 59.), Vallejosz Dominique – Farkas Zoltán (Bobál Gergõ, 59.) összeállításban szerepeltek a találkozón.

A mérkõzés elsõ góljára nem kellett sokat várni, a 3. percben Vallejosz Dominique 13 méterrõl védhetetlenül lõtt a vendégek kapujának bal oldalába. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, igazán nagy helyzetek nem adódtak a csapatok elõtt. A fordulás után a mieink jelentõs fölényre tettek szert, egymás után alakították ki lehetõségeiket, amelyek közül többet sikerült gólra váltaniuk. Az 55. percben Farkas Zoltán lõtt 25 méterrõl kapura, a léc alá tartó labdát a vendégek kapusa már csak a hálóba tudta segíteni. A 69. percben megszereztük a harmadik gólunkat is, Bobál Gergõ fordult le õrzõjérõl, majd közelrõl vette be az ír kaput. A lefújásig az eredmény már nem változott, csapatunk megérdemelten nyerte meg a találkozót.

– Javuló formát mutattunk a keddi mérkõzéshez képest, a védekezésünk még stabilabb lett, a támadásaink pedig lényegesen hatékonyabbak voltak, mint az elsõ meccsen. Nem követtük el azokat a hibákat, amik kedden a vereségünkhöz vezettek, az eredmény mellett a mutatott játékkal, különösen a második félidei teljesítménnyel is elégedett vagyok
– nyilatkozta Pisont István a találkozó után.

U16-os válogatott
Egygólos vereség az írektõl

2010. 11. 23.

A Pisont István szövetségi edzõ vezette magyar U16-os válogatott Telkiben játszott felkészülési mérkõzést az ír válogatott ellen, a találkozót az 1-1-es félidõ után egy hajrában szerzett góllal a vendégek nyerték meg 2-1-re.

 

A magyar válogatott a Leindler Domonkos – Csábi Mihály, Kovács Tamás, Bobál Dávid, Tamás Krisztián (Fényes Szabolcs, 58.) – Kerékgyártó Dávid, Asztalos Dávid – Tóth László, Ács Ádám (Bereczki Dániel, 65.), Popgeorgiev Pantelis – Bobál Gergõ összeállításban szerepelt a találkozón.

Az elsõ félidõ kevés helyzet hozott, mindkét csapat jól megszervezte védekezését, és nem hagyott területet az ellenfél támadóinak. A 32. percben azonban megingott a magyar védelem, egy eladott labdából indult az írek támadása, amit Sam Byrne fejezett be pontosan, 11 méterrõl egy átvétel után a jobb alsó sarokba helyezett. Két perccel késõbb egyenlítettek a mieink, Bobál Gergõ egy látványos megmozdulást követõen közelrõl perdített a kapu bal alsó sarkába.

A második félidõben több veszélyes akciót is vezetett válogatottunk, ám hiába adódott néhány ígéretes lehetõség a támadóink elõtt, csak kapufáig sikerült eljutniuk. Az írek kevéssel a rendes játékidõ lejárta elõtt egy kontratámadás végén megszerezték a gyõztes gólt: Garry O’Neil egy jól eltalált lövéssel állította be az 1-2-es végeredményt.

– A védekezésünk rendben volt, azonban támadásban, a végjátéknál pontosabbnak kellett volna lennünk. Kár a hajrában kapott gólért, a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna – nyilatkozta a mérkõzés után Pisont István szövetségi edzõ.

A két csapat csütörtökön 11 órakor ismét megmérkõzik egymással Telkiben.

U16-os válogatott
Két mérkõzés Írország ellen

2010. 11. 22.

A magyar U16-os válogatott a következõ napokban Telkiben készül, s az összetartás során két felkészülési mérkõzést játszik az ír korosztályos csapattal. Az elsõ találkozóra kedden, a másodikra csütörtökön kerül sor.

 

U16-os válogatottunk legutóbb szeptember végén lépett pályára felkészülési mérkõzésen, Pisont István szövetségi edzõ csapata akkor az osztrákok ellen játszott két határmenti mérkõzést. A keret tagjai hétfõn ismét találkoztak egymással, s kedden, majd csütörtökön az ír korosztályos válogatottal mérkõznek meg – mindkét összecsapásra Telkiben kerül sor. A mostani összetartás után idén még egy külföldi túra is vár az együttesre, december elején egy izraeli nemzetközi tornán vesz részt a csapat.

– Sérülések és betegségek miatt ezúttal négy-öt játékosra nem számíthattam, de a keret magja adott, és a csapat kialakítása szempontjából optimális, hogy néhány újabb futballistát is kipróbálhatok az elõttünk álló mérkõzéseken. A cél az, hogy összeálljon egy húsz-huszonöt fõs állandó keret, amelyre a késõbbiek során építhetünk. Biztos vagyok benne, hogy hasznos lesz az írek elleni két mérkõzés, harcos, kemény, motivált ellenfélre számítok a soron következõ találkozókon – nyilatkozta honlapunknak Pisont István szövetségi edzõ.

Az U16-os válogatott kerete:

Kapusok:
Hrabina Alex (Nyírsuli)
Leindler Domonkos (MTK Budapest)
Wittner Máté (PFLA Felcsút)

Védõk:
Csábi Mihály (Budapest Honvéd)
Dékány Péter (Budapest Honvéd)
Kovács Tamás (Illés Akadémia)
Fényes Szabolcs (Felcsút)
Bobál Dávid (Budapest Honvéd)
Tamás Krisztián (Illés Akadémia)

Középpályások:

Asztalos Dávid (MTK Budapest)
Németh Márió (Illés Akadémia)
Kerékgyártó Dávid (Gyõri ETO)
Rõphy Martin (Vasas)

Támadók:
Tóth László (PFLA Felcsút)
Vida Krisztofer (Budapest Honvéd)
Ács Ádám (MTK Budapest)
Bereczki Dániel (Debreceni VSC)
Vallejosz Dominique (PFLA Felcsút)
Popgeorgiev Pantelis (FTC)

Csatárok:
Bobál Gergõ (Budapest Honvéd)
Farkas Zoltán (Gyõri ETO)

A csapat programja:

November 23., Telki, 16.00

Magyarország – Írország

November 25., Telki, 11.00
Magyarország – Írország