Újból hazai vereség

Újból hazai vereség

Horváth Rajmund és Tarján Patrik csereként álltak be.

A Szombathelyi Haladás egy nagyon rossz sorozat megszakítására készült a hétfő esti bajnoki találkozóján. A 2022-es esztendőben még nem szerzett pontot hazai környezetben a zöld-fehér együttes: háromszor is kikaptak Németh Szabolcs tanítványai. Ezúttal a Budafoki MTE érkezett a Rohonci útra. A vasiak Rózsa – Kállai K., Guzmics, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Csilus, Tóth Máté – Lencse, Tóth Milán tizeneggyel vágtak neki a meccsnek. A padon Verpecz – Tóth-Gábor, Devecseri, Simut, Horváth R., Monori, Stieber, Szijjártó és Tarján vártak bevetésre. A vendégeknél Jagodics Márk személyében szerepelt korábbi Illés Akadémia-növendék.

A mieinknél volt többet a labda, ám, amikor megkaparintották a vendégek, akkor igyekeztek gyors ellentámadásokkal operálni. Változatos volt a meccs eleje. Előbb Lencse László talált a kapuba, ám les miatt érvénytelenítette a gólt a játékvezető. A 17. percben szerezte meg a vezetést a vendégcsapat, Szabó Levente éles szögből nagy erővel lőtt a bal felső sarokba, 0–1. Nem sokáig voltak előnyben a budafokiak, ugyanis a 22. percben egyenlített a Haladás. Kiss Bence vitte be a labdát a 16-oson belülre a jobb szélről. 13 méterről lövést tekert kapura, amit csak kiütni tudott Oroszi, éppen Lencse elé, aki közelről a hálóba továbbított, 1–1. Az egyenlítés további erőt adott a szurkolóitól támogatott Haladásnak. Inkább a lövéseink voltak veszélyesek, egyszer pedig Tóth Milán tűnt el gyanús körülmények között a 16-oson belül. Ott tanyáztunk folyamatosan a piros-feketék térfelén, de a szünetre ezzel az 1–1-gyel vonultunk.

Nem változott a játék képe a fordulás után, ám egy utolsó emberként elkövetett labdavesztés után megint a Budafok került előnybe, Zuigéber 18 méteres lövését nem tudni hárítani Rózsa. Szűk fél órára lehetőséget kapott Horváth Rajmund: még inkább erősítve a Hali-támadásokat. A 72. percben jobb oldalon futott a Hali akciója, Kállai Kevin középreadását pedig Tóth Milán fejelte a jobb sarokba, a kapus csak a gólvonal mögül tudta kipiszkálni a labdát, 2–2. Az utolsó 10 percre Tarján Patrik is érkezett. A hajrában azonban harmadjára is megszerezte a vezetést a Budafok: egy szabadrúgás után maradtunk le a leváló emberről, akinek a centerezése után megint a vendégek részéről érkezett egy játékos és Fótyik juttatta a labdát a kapunkba, 2–3. A felvételekből kiderült, hogy a középreadás már elhagyta a játékteret. A hátralévő időt simán lehozta a BMTE, szinte csak náluk volt a labda, így ők is elvitték a három pontot a Rohonci útról: a legutóbbi hét hazai meccséből hatot is elveszített a Hali.