Újabb nemzetközi tapasztalatokkal térhettek haza az Illés Akadémia növendékei

Újabb nemzetközi tapasztalatokkal térhettek haza az Illés Akadémia növendékei

Két válogatott kerettagunk, Alasz Hanna és Lukács Korina is a pozitívumokat kiemelve értékelte az UEFA fejlesztési tornáját.

Május első hetében Horvátországba utazott női U16-os válogatottunk, hogy részt vegyen az UEFA által szervezett Development tornán. A mieink két Illés Akadémia-növendékkel, Alasz Hannával és Lukács Korinával a fedélzeten három mérkőzést vívtak déli szomszédainknál. Sorrendben Görögország, Izrael és a házigazda Horvátország korosztályos legjobbjaival mérték össze erejüket. A görögök elleni összecsapáson Horváth Petra büntetőjével 1–0-s győzelmet arattunk, majd Turi Bori mesterhármasával és Wolff Piroschka találatával 4–0-ra vertük az izraelieket. Zárásként a horvátok elleni, tornaelsőségről is döntő összecsapás következett, ahol bár fölényben, veszélyesebben játszott nemzeti együttesünk, mégis a hazaiak örülhettek 2–1-es sikernek és az aranyéremnek.

Ismét boldog voltam, hogy meghívást kaptam a válogatottba. Azt már többször is említettem, hogy mindig kitűnő a hangulat a csapatban és remekül érzem magam a többiekkel. Ami az edzéseket illeti, egyértelműen a taktikán volt a hangsúly, míg a mérkőzések után az volt a legfontosabb, hogy regeneráljunk és a lehető legjobb állapotba kerüljünk a következő találkozóra. Az izraeliek elleni, második összecsapáson a kezdő tizenegyben kaptam helyet! A mérkőzés aztán nem úgy alakult számomra, ahogy szerettem volna, ugyanis rosszul lettem, kénytelen voltam cserét kérni. Ennek az esetnek a kivételével minden rendben volt, újfent rengeteg tapasztalattal gazdagodtam és sok-sok dolgot tanultam. Az pedig külön öröm volt számomra, hogy a három találkozóból kettőt meg tudtunk nyerni és így a torna második helyén végeztünk

– zárta szavait a legutóbbi, Ferencváros elleni bajnoki találkozón már pályára lépő, s győztes találatot szerző Alasz Hanna.

Másik kerettagunk, Lukács Korina is beszámolt nekünk a horvátországi napokról. Védőnk ezúttal némileg új szerepkörben kapott lehetőséget, ám ezzel is élt és a szakmai stáb rendkívül elégedett volt a játékával.

Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy pozitív csalódással ért fel számomra a torna! Nem gondoltam, hogy ennyi játékpercet kapok majd! Ráadásul most szélső, és nem belső védőként számított rám a szövetségi edző. Őszintén szólva, kicsit meglepődtem, azonban pozitív visszajelzéseket kaptam, szóval egyértelműen jobb volt, mint amire számítottam. Boldog voltam, hogy mindhárom találkozón pályára léphettem, melyekből kettő után is győztesen hagyhattuk el a pályát. Sajnos az utolsó találkozón a házigazda horvátoktól vereséget szenvedtünk. Úgy éreztem, azon a mérkőzésen is mi voltunk a jobban, de a futball már csak ilyen

– tekintett vissza a nemzetközi megmérettetésre Lukács Korina.