Újabb nemzetközi bravúrt mutatott be az Illés Akadémia Spirit!

Újabb nemzetközi bravúrt mutatott be az Illés Akadémia Spirit!

Az R6 Combine nagyszabású nemzetközi T2 szintű verseny után a BLAST nagyhírű esportszervező-csapat is nemzetközi versenyt jelentett be, melynek zárt kvalifikációján több Europe League (EUL) csapat (a legmagasabb szintű verseny rendszer, azaz T1) is részt vesz.

Ez a verseny az Europe League – melyet ugyan csak a BLAST szervez – közvetlen kapcsolódása és hivatalos „második ligája”, melyet természetesen a Ubisoft, a játék gyártója támogat és összdíjazása 25.000 euró!

A nyílt kvalifikáció mindenki számára lehetőséget adott: bármelyik európai csapat jelentkezhetett a három felvonásból álló pontgyűjtéses rendszerű versenyre. Három hétvégén léptek szerverre a csapatok – köztük az Illés Akadémia Spirit is – a legjobb 12 közé jutásért, azaz azért, hogy továbbjussanak a zárt kvalifikációba.

Ide pedig már csatlakozik az EUL első négy helyezettje! A verseny győztese bejut az amerikai Atalantában tartandó Major-versenyre, ami a legnagyobb offline verseny a Rainbow 6: Siege játékában – természetesen a világbajnokságok után.

A mieink rendkívül jól szerepeltek, mind a három hétvégén átjutottak a második napra, azaz az elődöntők napjára! A gyűjtött pontszámok alapján a harmadik helyet szerezték meg és gazdagodtak 3.500 euróval.

A zárt kvalifikáció a következő hétvégén lesz, ahol első körben a Hasbulla csapatát kaptuk. Ha továbbjutunk, a második körös ellenfelünk rögtön az EUL 2. helyezett csapata, a Team Secret lesz!

Az eseményeket mindenképp érdemes lesz követni, hiszen jelenleg a magyarországi R6-történelmet írja az Illés Akadémia Spirit!