Újabb felkészülési mérkőzést nyert meg a Haladás

Újabb felkészülési mérkőzést nyert meg a Haladás

Négy korábbi növendékünk kezdett, hárman a szünetet követően álltak be.

Az osztrák 2. Liga élén álló SKN St. Pölten csapatának vendégeként lépett pályára a Szombathelyi Haladás. Michal Hipp a Mursits – Simut, Csató, Devecseri, Bosnjak – Zvekanov, Tóth M. – Csernik, Lencse, Horváth R. – Molnár R. összeállítású csapatot küldte csatába, azaz Mursits Roland, Simut Mario Lucas, Tóth Máté és Horváth Rajmund személyében négy korábbi Illés Akadémia-játékos kapott szerepet. Az első félidőben inkább az alsó-ausztriai csapatnál volt többet a labda. Ennek ellenére inkább előttünk adódtak lehetőségek.

A vasiak összeállítása kilenc helyen változott meg a szünetben, így Verpecz – Simut, Hursán, Németh M., Bosnjak – Csilus, Derekas – Nyíri, Rácz, Doktorics – Borvető tizeneggyel folytatták a játékot – azaz a középpálya támadó szekciója: Nyíri Vince, Rácz Barnabás és Doktorics Áron korábbi növendékeinkből állt össze. Ez a félidő a labdabirtoklást tekintve kiegyenlítettebbé vált, mindkét csapat betalálhatott volna, de a nagyobb helyzeteink nekünk voltak. Nyíri Vince alapvonalról történő beadását Rácz Barnabás lőtte a kapuba – ám a játékvezető asszisztens azt jelezte, hogy kint volt a labda.

Negyedórával a vége előtt megszületett a találkozó egyetlen gólja. Csilus Tamás passzával Simut Mario indult meg, ám a 16-os vonala előtt felvágták. Rácz Barnabás legurított szabadrúgását Derekas jobbal a jobb alsó sarokba rúgta, kialakítva az 1–0-s Hali-győzelmet.

A zöld-fehérek legközelebb szombaton játszanak, akkor a szlovák első osztály ötödikje, a Rózsahegy látogat Szombathelyre.