Térfélcsere után fordított a Vép

Térfélcsere után fordított a Vép

Hiába szerezték meg már az 5. percben a vezetést Horváth Rudolf és Horváth András tanítványai, mégis vereség lett a derbi vége, ugyanis a jó erőkből álló vendégek a második félidőben kétszer vették be fiataljaink kapuját és így 2–1-re nyertek.

Illés Akadémia U19 – Vép VSE 1–2 (1–0)
Illés Aka. U19.: Kovács D. – Dezamits (Tóth K., 46.), Kozári (Kacsó, 60.), Tarján, Horváth H. (Váncsa, 46.) – Szabó B. (Nagy B., 46.), Rosner (Negria, 60.), Bunevácz (Kovács P., 46.) – Doncsecz (Horváth K., 60.), Kállai Z. (Bunevácz, 75.), Tama G. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Tama G. (5., 1–0)

Kifejezetten támadó felfogásban kezdte a Vas megyei I. osztály egyik legjobb csapata elleni mérkőzését U19-es együttesünk és ennek köszönhetően már az 5. percben meg is szerezte a vezetést: Dezamits Dominik jobbról érkező remek beadását Tama Gergő váltotta gólra. A folytatásban viszont kiegyenlítődött a játék. A vépiek a 11. percben egy nagy kapufával jelezték, hogy nem az áldozati bárány szerepére készültek. Nem sokkal később pedig csak Kovács Dominik nagy védésének köszönhették a mieink, hogy nem egyenlítettek a vendégek. A 24. percben viszont a látogatóknak volt nagy szerencséjük, ugyanis Dezamits Dominik életerős lövése „csak” a kapufán csattant.

Az 1–0-ás Illés-vezetésről induló második félidő elején Nagy Benjámin duplázta meg kis híján az előnyünket, de lövése picivel elkerülte a jobb alsó sarkot. Az 57. percben viszont a vépiek jobban céloztak: egy hihetetlenül pontos 17 méteres szabadrúgással egyenlítettek. Kovács Dominiknek nem volt esélye a hárításra. Nem sokkal a lefújás előtt viszont nagyot védett cerberusunk, de a kipattanót a vendégek kaparintották meg, akik közvetlen közelről már nem hibáztak és megszerezték a győztes találatot.

Már többször játszottunk a vépiekkel, akiknek egy határozottan jó, fizikálisan erős csapatuk van. Mi az első félidőben egy összeszokottabb társasággal álltunk fel. Akkor tudtunk is dominálni, bár nem voltunk igazán frissek. Hiányzott a dinamika és a pontosság a játékunkból. Edzésből jöttünk. Térfélcserét követően sokat cseréltünk. Ekkor már több volt a hiba nálunk, amit a rutinos felnőttek ki is használtak. Megérdemelten nyert az ellenfél ezen a számunkra is hasznos mérkőzésen

– értékelte a mérkőzést Horváth Rudolf vezetőedző.