U19-eseink megfordították a meccset

U19-eseink megfordították a meccset

Horváth András csapata az utolsó negyedórában – négy perc alatt – három gólt szerzett.

Illés Akadémia U19 – Paksi FC U19 3–1 (0–1)
Illés Aka. U19:
Kostyák R. – Kopácsi B. (Stefanich, 91.), Frák, Kovács B., Garai – Bolla B. (Csörnyei, 46.), Smeringa, Bonyhárd – Bonchis, Zsédely (Pruska, 46.), Szvoboda. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Pruska (79., 1–1; 81., 2–1), Csörnyei (83., 3–1)

Annak ellenére, hogy a paksiak kezdték a játékot, a 14. másodpercben már nekünk volt kapuralövésünk. Zsédely Bence ismerte fel kiválóan a szituációt, és a kint álló paksi kapust igyekezett becsapni egy 45 méteres emeléssel, de visszaért az atomvárosi hálóőr. Negyedóra telt el, amikor Bolla Bálint gondolt egyet, 22 méteres lövését ujjheggyel tolta a felső kapufára a paksi 1-es. Nálunk sem panaszkodhatott munkanélküliségre Kostyák Rajmund: egy bal oldali beadás utáni 11 méteres fejest kapott le a levegőből. A 28. percben Zsédely Bence dobta ki a labdát a jobb szélre, Bonchis Olivér 16 méterről azonban nem csak a kapust, hanem a kaput is átemelte. Ezek után is inkább előttünk adódtak lehetőségek: a 37. percben Bonyhárd Attila lépett be jól a 16-oson belülre, az alapvonal közeléből történtő visszagurítása azonban nem talált meg senkit. A 40. percben egy jobb oldali akció végén középre tett labdából betaláltak a paksiak, 0–1.

Kettőt is cserélt a szünetben Horváth András. A 48. percben egy jobb oldali paksi akció végén védett nagyot Kostyák. Legközelebb a gólhoz akkor álltunk, amikor a 60. percben Kopácsi Balázs beadását Bonyhárd Attila fejelte kapura, de fogta azt a paksi kapus. Nem sokkal később sajnálatos eset történt. A két 13-as: Garai Zétény és Binder Zsombor csapott össze a labdáért. Utóbbi lent maradt, mentőt voltunk kénytelenek hívni hozzá – könyökficam volt az első diagnózis. Ezúton is jobbulást kívánunk Zsombornak és mielőbbi visszatérést a játéktérre!

A 77. percben gyönyörű Szvoboda–Pruska–Garai–Csörnyei-összjáték után utóbbi 16 méteres lövése centikkel kerülte el a bal felső sarkot. Két perccel később Smeringa Erik fordította a játék át a jobb szélre, pontosan megjátszva Bonyhárd Attilát, akinek középreadását Pruska Dániel belsőzte a kapuba, 1–1. Nem sokkal később egy paksi lehetőség után Csörnyei Zsombor fejelte ki a labdát a saját 16-osán belülről, amit Smeringa Erik nyújtott meg Pruska Dánielhez, aki egy sprint után maga elé engedte azt és 16 méterről ballal a bal sarokba lőtt, 2–1. A 83. percben Bonyhárd Attila szabadrúgását a vendégvédők csak megcsúsztatni tudták, ami így Csörnyei Zsombor elé került, ő pedig az ötös hosszú oldaláról tudatosan a jobb sarokba emelt, 3–1!

A rendkívül sportszerű találkozón a meccs utolsó periódusában nyújtott gólratörő játékával megérdemelten győzött Horváth András és Fazekas Norbert csapata.

Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, ám volt egy hibánk, amit ki is használtak a paksiak. Valahogy úgy éreztem, ha gólt tudunk szerezni, akkor az ad annyit pluszt, hogy meg is nyerjük a meccset. Hál’ isten így is lett! Lehet, hogy némi labdabirtoklási fölénye volt a vendégeknek, de ez nem párosult hatékonysággal, míg mi a második félidőben mentálisan is rá tudtunk pakolni egy lapáttal, aminek meg is lett az eredménye

– értékelte a mérkőzést Horváth András vezetőedző.