U19-es helyzetjelentés az otthonlétről

U19-es helyzetjelentés az otthonlétről

Tanulás, otthoni edzés egy kis futással fűszerezve.

Az U19-es csapat kapitánya, Bokor Bence elmondta, szívesebben járna iskolába, de nem tud mást tenni, mint elfogadni ezt a helyzetet.

Itthon vagyok én is, mint a többiek. Tanulok, hiszen idén érettségizem. Furcsa egyelőre az iskola nélküli környezet, de készülni muszáj. Leggyakrabban használt felületünk a Classroom, de Krétában is kapunk értesítéseket. Magyar, történelem, matematika, angol nyelv és testnevelés tantárgyakból lesz érettségi – egyelőre még nem tudjuk, hogy mikor lesz megtartva.

A tanulmányok mellett fontos szempont a „munkahely” is, hiszen az Illés Akadémia növendékei sem futballozhatnak. Előbb a Magyar Labdarúgó-szövetség az utánpótlás-bajnokságokat függesztette fel, majd döntött arról is, hogy a felnőtt futballban is szünetet rendel el. Bokor Bence még nem mutatkozhatott be az NB II-ben, de 2020 tavasza során többször is tagja volt Mátyus János mérkőzéskeretének a Szombathelyi Haladásban.

Egyéni edzéstervet kaptam. Két helyről: az akadémiától is, és a Haladástól is – én inkább a saját testes tréningek híve vagyok, ez jelenti az erősítés részt, míg amikor kimegyek a szabadba, akkor labdás gyakorlatokat végzek, vagy futok. Remélem, mielőbb ismét együtt edzhetek a társakkal.

 

Kállai Kevin volt az első 2020 tavaszán, aki kimondta nyilvánosan: úgy vág neki a tavasznak az U19-es csapat, hogy célként az első helyet tűzi ki. Ez a bajnoki cím ifjúsági BL-indulást is érhet. Ő jövőre fog érettségizni, de a tanulás kérdése nála sem volt megkerülhető.

Nagyon szokatlan a tantermen kívüli oktatás, egyelőre még az elején tartunk, gyerekcipőben jár a dolog. Krétán keresztül érkeznek a feladatok, amelyeket megoldást követően küldök vissza.

A támadó szellemű játékos három gólnál tart a bajnokságban. Az edzésfeladatokat ő is otthon végzi.

Törzsre és felsőtestre erősítek, inkább súlyzóval végzem ezeket a gyakorlatokat. Szerencsére van kertünk, így labdázni ott tudok a testvéremmel. Emellett nem maradhatnak el a futások és a nyújtás sem.