U19: Cél a maximum

U19: Cél a maximum

Tavasszal az alsóházban folytatja szereplését az Illés Akadémia-Haladás U19-es együttese. Kuttor Attila eredményes tavaszban bízik.

Tizenöt bajnokin hat győzelem, két döntetlen mellett hét vereséget gyűjtött be az őszi szezonban az Illés Akadémia-Haladás U19-es gárdája. A Kuttor Attila irányította csapat a hetedik helyen végzett Vasas Kubala Akadémiához, a nyolcadik ZTE-hez és a 10. Kecskeméthez hasonlóan 20 pontot gyűjtött, és mivel két góllal rosszabb volt a gólkülönbsége a zalai gárdánál, éppen lemaradt a felsőházi play-offról. Az utolsó fordulóban hiába verték a vasiak 3-0-ra a Grosics Akadémiát, a ZTE meglepetésre 5-1-re elgázolta a második Honvédot.

– Rengeteg problémával küszködtünk az ősszel, sérülések miatt egymás után sosem tudtunk ugyanabban az összeállításban felállni – mondta Kuttor Attila. – Pozitívum, hogy hazai pályán veretlenek voltunk, viszont idegenben nem úgy sikerült a szereplésünk, ahogy szerettük volna, igaz, szinte kivétel nélkül a felsőházban végzett csapatokhoz utaztunk. Örömteli, hogy a keret 80 százaléka ősszel már edzett a felnőttcsapattal, a legfontosabb elvárás ugyanis az, hogy az NB I-es gárda számára minél több játékost kineveljünk. A török túrára pedig Szőke Dániel és Garda Géza is elutazott, sőt, pályára is léptek. Egyénileg senkit sem tudok kiemelni, ha valamelyik futballistám jól teljesített, a következő meccsre vagy megsérült, vagy beteg lett. Emiatt néhány játékosomat nem a számára legideálisabb poszton kellett játszatnom. Nem mondom, hogy a sok sérülés miatt maradtunk le a felsőházról, de könnyebb dolgom lett volna bő, 20-as keretből válogatni. Ami egyébként a keretet illeti, Gyécsek Martin és Lempeg Olivér Sárváron folytatják pályafutásukat, érkezőnk nem lesz. Nyilván jobb lett volna a felsőházban szerepelni, de ha már így alakult, megpróbáljuk a maximumot kihozni tavasszal, és a kilencedik helyen zárni a bajnokságot. És természetesen változatlanul a fiatalok fejlődése a legfontosabb.

Kuttor Attila dolgát sok sérülés nehezítette az ősszel. Fotó: Szendi Péter/haladas.hu

Az alsóházi rájátszás várhatóan február 28-án kezdődik.