U17-eseink sikeres játékvezetői vizsgát tettek

U17-eseink sikeres játékvezetői vizsgát tettek

Az Illés Akadémia és az MLSZ Vas vármegyei Igazgatóságának Játékvezetői Bizottsága idén is megtartotta tanfolyamát.

Három évvel ezelőtt indított úttörő vállalkozást az Illés Akadémia és az Magyar Labdarúgó-szövetség Vas vármegyei Igazgatóságának Játékvezetői Bizottsága. Illés Béla alapító-akadémiaigazgató és Bakos Roland szakmai igazgató támogatásával a Szarka Zoltán vezette vármegyei JB tartotta meg a tanfolyamot, amin ezúttal is az U17-es korosztályunk vett részt. A tananyag elméleti és gyakorlati óráit fizikai felmérés és gyakorlati játékvezetés követte, legutóbb pedig írásban – és ennek sikeressége folytán – szóban adhattak bizonyságot tudásukról a résztvevők. A tanfolyam végén tizenheten tettek sikeres teljes körű vizsgát!

Szarka Zoltán, vizsgabizottsági elnök értékelte a tanfolyamot, amelyen akadémiai labdarúgók szereztek játékvezetői minősítést:

Rendkívül tanulékony, szorgalmas korosztállyal találkozhattunk kollégáimmal. A szóbeli vizsgák során kiderül, hogy felkészültség minden területre kiterjedt, ez pedig azt jelenti, hogy a gyakorlatba is képesek kivinni  tanultakat – ennek pedig az is a bizonyítéka, hogy már ketten rögtön a vizsga után működésre jelentkeztek.