Kiváló mentalitással

Kiváló mentalitással

Elvitte a három pontot a bajnoki címre pályázó Puskás Akadémia.

Illés Akadémia U14 – Puskás Akadémia U14 1–3 (0–2)
Illés Aka. U14:
Hajba – Németh B. (Bock, 49.), Molnár B., Fonnyadt, Takács Á. – Magadics (Lakatos, 60.), Módly, Székely (Szalma, 49.) – Angler B. (Szakács, 65.), Mihók (Orbán, 41.), Ládonyi. Vezetőedző: Körhöcz György.

A remek formában lévő Puskás Akadémia volt szerda délután az Illés Akadémia U14 vendége. A felcsútiak győzelmi szériája még tavaly novemberben kezdődött, hat találkozót számlál a sorozatuk – ezzel be is jelentkeztek a bajnoki címre. A mieink Kisvárdáról egy ponttal tértek haza, a nyugat-dunántúli zöld-fehér rangadón azonban kikaptunk.

Higgadt kapusmegmozdulásokkal indult a találkozó: az első öt perc során mindkét hálóőr megmutatta, hogy egy cselért nem kell a szomszédba menni – Hajba Botond és Puskásos társa is finom testcsellel csapta be a büntetőterületen belül rámozduló támadót.

Mi játszottuk a futballt, ám a szerencsével hadilábon álltunk. A vezetést a vendégek szerezték meg: egy lövési kísérletből eltörték a labdát, ami így is hozzájuk került. Az újabb lövést blokkoltuk, ám megint a sötétkékmezesek elé pattant a játékszer, és harmadjára betaláltak, 0–1. A 34. percben aztán egyértelmű szabálytalanságból indult a Puskás Akadémia akciója, a síp néma maradt, a támadás végén 14 méterről a hosszú sarokba lőtt a csatár, 0–2.

A második félidőben sem változott a játék képe: igyekeztünk továbbra is felhozni a labdát, építeni a játékot és ebből helyzeteket kialakítani. A 73. percben a sokadik szép akciónk futott végig a jobb szélen: Szakács Benedek beadását pedig Orbán Roland püfölte két védő szorításában a kapuba, 1–2. Mentünk előre az egyenlítésért, ám két perccel a vége előtt büntetőhöz jutott a Puskás Akadémia, ezt értékesítették, így az ő jó szériájuk folytatódott, 3–1-re győztek.

Alapvetően tudtuk, hogy olyan mérkőzés előtt állunk, amikor fizikálisan óriási hátrányban vagyunk. Ezt azonban kompenzáltuk remek mentalitással és kiváló hozzáállással. Az első félidő kiegyenlített erők küzdelme volt, saját arcunkat mutattuk. Egy rendkívül balszerencsés, illetve egy szabálytalanságból induló akcióból talált be ellenfelünk. Mi a második játékrészre sem változtattunk szellemiségünkön, meg akartuk fordítani az eredményt. Játékban föléjük nőttünk, visszakapaszkodtunk a meccsbe, ám egyenlíteni nem tudtunk. Az előző héthez képest rengeteget léptünk előre minden területen. Amit kértem, megcsinálták a srácok! Büszke vagyok rájuk, emelt fővel jöhettünk le a pályáról, így ki lehet kapni

– értékelt Körhöcz György.