U14-es és U16-os akadémista győzelem

U14-es és U16-os akadémista győzelem

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok legutóbbi fordulóiban az Illés-Haladás U14-es, U16-os csapata is nyert. Az U19-esek két meccset játszottak az elmúlt héten, egy győzelem és egy döntetlen a mérlegük.

U14

Vasas Kubala Akadémia–Illés-Haladás 2-4 (2-1). – Budapest, vezette: Horváth B.
Illés-Haladás: Kovács Á. (MOLNÁR-VÉGH) – KOÓSZ, STEFANICH, Baranyai, Takács-Földes (LÁSZLÓ), Katona, VARGA Á., FISCHL, HORVÁTH A. (Karvalics), Horváth B. (Bonchis), CSÖRNYEI. Edző: Tóth Zsolt.
Fásultan kezdte a mérkőzést az Illés Akadémia, a Vasas egy szöglet után vezetést szerzett, amelyet a vasi csapat – szintén szöglet után – kiegyenlített. Azonban a fővárosiak egy védelmi hibát követően újra betaláltak. A második félidő elején egy pontrúgásból egyenlítettek a szombathelyiek – ezt követően mindkét csapat komoly erőket mozgosított a győzelemért, nyíltsisaskos játék alakult ki. A helyzeteikkel jobban sáfárkodó vasiak két gyönyörű akciógólt szereztek, és második félidei támadójátékuknak köszönhetően megérdemelten nyertek. Gólszerzők: Fischl 3, Varga Á.
15. forduló, szombat, 14.00: Illés-Haladás–Kecskemét.

U15

Vasas Kubala Akadémia–Illés-Haladás 6-1 (3-1). – Budapest, vezette: Agócs.
Illés-Haladás: Pataki – Nagy R., Szvoboda, BOLLA (Szemes), Sági (Ligeti), Mozsár, Frák (Varga D.), PAPP CS. (Bonyhárd), Kovács B. (Stifter), Szabó L. (Mohos), Udvardi. Edző: Horváth András.
Habár a mérkőzés elején a szombathelyiek szereztek vezetést, a hazaiak egy perc múlva egyenlítettek, majd fordítottak is. A jobb játékosokból álló Vasas megérdemelten nyert. Gólszerző: Papp Cs.
15. forduló, szombat, 12.00: Illés-Haladás–Kecskemét.

U16

Illés-Haladás–MTK 2-0 (0-0). – Szombathely, vezette: Takács.
Illés-Haladás: Tóth B. – Szabó B., Muzsi, Borbács, Vigh, Tama, Kovács P., Kovács A. (Miszori), Lórántfy (Patakai), Németh Á., Domján (Tóth K.). Edző: Sátori Barnabás.
Igazi csapatmunka volt a hazaiak győzelme, az Illés-Haladás teljesen megérdemelten nyert. A szombathelyi csapatban valamennyi játékos jó teljesítményt nyújtott. Gólszerzők: Vigh, Kovács A.
13. forduló, december 3., 14.00: Illés-Haladás–Vasas Kubala Akadémia.

U17

Illés-Haladás–MTK 3-6 (2-5). – Szombathely, vezette: Görög.
Illés-Haladás: Simon – Sulyok D., Dezamits, Baranyai, Kállai, Markó (Heiter), Horváth R., Tarján, Sipos (Palkó), Bunevácz (Rosner), Horváth J. (Sulyok M.). Edző: Németh Richárd.
Rosszul kezdődött a mérkőzés a szombathelyiek számára, a vendégek nyolcpercnyi játékot követően két góllal vezettek. Noha ezt követően a hazaiaknak megvoltak a helyzeteik, ismét az MTK szerzett két találatot. A félidő végén aztán a vasiak is dupláztak, így kicsit visszajöttek a meccs­be (2-4). Szünet után a fővárosiak szereztek újabb találatot – ezzel el is dőlt a mérkőzés. Összességében a vasiak támadásban hatékonyak voltak, ám a labdavesztés utáni gyenge védekezésüket a jó erőkből álló vendégek megbüntették. Gólszerzők: Sulyok M., Bunevácz, Horváth R.
13. forduló, kedd, 12.00: Illés-Haladás–Vasas Kubala Akadémia.

Az U17-es csapat játékosa, Horváth József Fotó: Szántai Krisztina

U19

10. forduló: Puskás Akadémia–Illés-Haladás 1-2 (1-2). Gólszerzők: Illés, Tóth M.
11. forduló: Illés-Haladás–MTK 1-1 (0-0). – Szombathely, vezette: Iványi.
Illés-Haladás: Schüld – Bognár, Woth, Szalay, DOKTORICS, Auer (Debreceni), Kállai (Csomós), Balogh F., SZEKÉR (Szecsődi), Schuszter (Vajda), Tóth M. (Volter). Edző: Oross Márton.

A hétközi, felcsúti mérkőzés éreztette hatását. Az MTK ellen 1-0-s hátrányból sikerült egyenlíteniük a vasiaknak, a zöld-fehérek értékes pontot szereztek. Gólszerző: Vajda.
12. forduló, szombat, 10.00: Debrecen–Illés-Haladás