U 21 válogatott Isztambulban :a csapat tagja Kovács István!

2011. 10. 03.

Változások az U21-es keretben

A törökök ellen készülõ U21-es válogatott tagjai közül többen sérülés miatt nem tudják vállalni a játékot a szombati, isztambuli találkozón.

A gyirmóti Lázár Patrik elõször szerepelhetett volna az U21-es válogatottban, de egy sérülés keresztülhúzta számításait: a középpályás végigjátszotta ugyan csapata hétvégi bajnokiját, ám sípcsontsérülése miatt az orvosi stáb teljes pihenõt javasolta számára, ezért már el is hagyta a telki edzõtábort.

A gyõri Simon András és a paksi Fiola Attila is a kerethirdetést követõen sérült meg, ezért õk sem tarthatnak a csapattal Törökországba. Kovács István kisebb vállsérülést szenvedett a hétvégi bajnoki fordulóban, õ minden bizonnyal felépül az isztambuli találkozóig.

 

 A kiesõk helyére Róth Antal Beliczky Gergõt, a Vasas támadóját hívta be a keretbe, amely ma délután, a Palermóból érkezõ Simon Ádám csatlakozása után válik teljessé.

 

 – A törököket nem véletlenül tartják az olaszok legnagyobb riválisainak a csoportban, hiszen egyéni képesség és csapatjáték terén is kimondottan erõsek. Így idegenben nem mi számítunk esélyesnek, de szervezett játékkal, és néhány kiemelkedõ egyéni teljesítmény segítségével sikeresen zárhatjuk a mérkõzést – fogalmazott a szövetségi edzõ.

 

 Az U21-es válogatott kerete:

 

Kapusok:

Gulácsi Péter (Hull City)

Megyeri Balázs (Olympiakosz FC)

 

Védõk:

Szokol Zsolt (Újpest FC)

Kádár Tamás (Newcastle United FC)

Kálnoki-Kis Dávid (MTK Budapest)

Fodor Ferenc (Kozármisleny)

Sváb Dániel (Ferencvárosi TC)

 

Középpályások:

Balázs Benjámin (Kaposvári Rákóczi)

Simon Ádám (UC Palermo)

Bódi Ádám (Debreceni VSC-TEVA)

Tajthy Tamás (Újpest FC)

Egerszegi Tamás (Újpest FC)

Gosztonyi András (Videoton FC)

Kovács István (Haladás Sopron Bank)

Gyurcsó Ádám (Kecskeméti TE)

Bertus Lajos (Kecskeméti TE)

 

Támadók: 

Eppel Márton (NEC Nijmegen)

Beliczky Gergõ (Vasas)