U 19 Eb-selejtezõ

Csoportelsõként jutott tovább válogatottunk

A magyar U19-es válogatott lejátszotta utolsó Európa-bajnoki selejtezõjét a hazai rendezésû minitornán. A mienk parádésan kezdtek a lengyelek ellen, a 4. percben már két góllal vezettek, és ezt az elõnyt egészen a lefújásig megtartották. A gyõzelemmel megnyertük a csoportunkat, és továbbjutottunk az elitkörbe.

 2010. 10. 30.

A magyar U19-es válogatott lejátszotta utolsó Európa-bajnoki selejtezõjét a hazai rendezésû minitornán. A mienk parádésan kezdtek a lengyelek ellen, a 4. percben már két góllal vezettek, és ezt az elõnyt egészen a lefújásig megtartották. A gyõzelemmel megnyertük a csoportunkat, és továbbjutottunk az elitkörbe.

Válogatottunk egy gyõzelemmel és egy vereséggel várta az Eb-selejtezõ minitorna utolsó játéknapját, amelyen a csoport legmagasabban rangsorolt együttese, a lengyel válogatott volt az ellenfelünk Tatabányán. Szepessy László szövetségi edzõ az Ambrusics Róbert – Szolnoki Roland, Izing Martin, Kelemen Dávid, Farkas Norbert – Windecker József, Kovács István, Czár Richárd – Ponczók Csaba, Elek Bence (Batizi-Pócsi Balázs, 46.), Skriba Máté (Zamostny Balázs, 88.) összeállításban szerepeltette együttesét.

A mieink parádésan kezdték a mérkõzést, egy perc sem telt el a kezdõ sípszó után, amikor Kovács István egy rövid felszabadítást követõen máris betalált a lengyelek kapujába. A vendégeket alaposan megzavarta a gyors gól, s a 4. percben a mieink ismét eredményesek voltak, ezúttal Ponczók Csaba szerzett gólt szabadrúgásból. A folytatásban magabiztosan õriztük az elõnyünket, a lengyelek nem tudtak helyzeteket kialakítani, így kétgólos vezetésünknél ért véget a játékrész.

A fordulás után a lengyelek egyik védõje a kiállítás sorsára jutott, és innen már nem volt kérdés, hogy a mieink megszerzik a három pontot. A lefújásig nem született újabb gól, válogatottunk taktikus, jó teljesítménnyel gyõzte le riválisát. A mai másik mérkõzésén a finnek 6-2-re diadalmaskodtak Moldova ellen, ami azt jelenti, hogy a magyar válogatott megnyerte a csoportot, és továbbjutott az elitkörbe.

– Amikor elkezdtem ezt a munkát, azt a célt tûztük ki magunk elé, hogy sikerrel zárjuk ezt a tornát, azért az elmúlt hónapokban igyekeztünk minél jobban felkészülni a feladatra – nyilatkozta Szepessy László a mérkõzés után. – Úgy érzem, sikerült jól megismernünk egymást a játékosokkal, és a továbbjutás reményében vághattunk neki a selejtezõnek. Moldova ellen szerencsétlen vereséggel kezdtünk, és ezt követõen volt egy kisebb megingás a futballisták részérõl, de a finnek elleni gyõzelem önbizalmat adott a játékosoknak. Ma ugyanaz a csapat kezdett, mint az elõzõ mérkõzésen, és ez jó döntésnek bizonyult, gyorsan kétgólos vezetésre tettünk szert. Az elõny birtokában jól játszottunk, legfeljebb azért lehet némi hiányérzetünk, hogy emberelõnyben nem tudtunk újabb gólokat szerezni. Örülök, hogy televíziós meccsen, az ország nyilvánossága elõtt tudtuk megmutatni, hogy érdemesek vagyunk a továbbjutásra. Fokozatosan javuló játékkal megérdemelten nyertük meg a csoportot, és reményeim szerint ez a tehetséges korosztály a jóval nehezebb elitkörben is bizonyítani tud majd.

A csoport végeredménye:

1. Magyarország 2 0 1 6 pont
2. Lengyelország 1 1 1 4 pont
3. Moldova 1 1 1 4 pont
4. Finnország 1 0 2 3 pont

U19-es válogatott
Vereséggel kezdtük az Eb-selejtezõ tornát

2010. 10. 25.

U19-es válogatottunk megkezdte szereplését a hazai rendezésû U19-es Eb-selejtezõtornán. Együttesünk az elsõ mérkõzésen Moldova ellen lépett pályára Tatabányán, a vendégek szoros összecsapáson 1-0-ás gyõzelmet arattak.

A mieink az Ambrusics Róbert – Szolnoki Roland, Otigba Kenneth, Kelemen Dávid, Farkas Norbert – Szakály Attila, Tóth Lajos, Izing Martin – Zamostny Balázs, Elek Bence, Czár Richárd összeállításban kezdték a mérkõzést. A találkozó elején mindkét csapat a biztonságos védekezésre helyezte a fõ hangsúlyt, kevés lehetõség alakult ki a játékosok elõtt. Úgy tûnt, hogy gólnélkül döntetlennel vonulhatnak szünetre a csapatok, de a játékrész hosszabbításában egy kontránál hibázott a védelmünk, a moldávok pedig kihasználták a lehetõséget, és megszerezték a vezetést.

A második félidõben Szepessy László szövetségi edzõ cserékkel próbált frissíteni, és fel is javult a támadójátékunk, Ponczók Csaba és Elek Bence is egyenlíthetett volna, ám a lehetõségekbõl nem született gól. A moldávok végül fegyelmezett védekezéssel kihúzták kapott gól nélkül, és 1-0-ra megnyerték a mérkõzést.

– Tipikus egygólos mérkõzés volt, amelyen mindkét csapat hajtott, küzdött, és végül egy figyelmetlenség után a moldávok szerezték meg azt a bizonyos találatot, ami eldöntötte a meccs kimenetelét. A helyzeteink megvoltak, és a második félidõben játékosaim mindent megtettek a gólszerzés érdekében, az ebben a periódusban mutatott játékra lehet alapozni a folytatásban. Egy torna olyan, hogy egymás után kell megtenni a lépéseket a sikerhez, nekünk azonban a második meccsen egyszerre két lépcsõt kell felfelé lépnünk – nyilatkozta a mérkõzés után Szepessy László.

Az elsõ játéknap másik mérkõzésén Lengyelország 2-0-ra legyõzte a finn korosztályos csapatot.

A torna további programja:

október 27., szerda
Magyarország – Finnország 14.30, Tatabánya
Moldova – Lengyelország 14.30, Telki

október 30., szombat
Magyarország – Lengyelország 12.30, Tatabánya
Finnország – Moldova 12.30, Telki