U 18-s válogatott Görögországban kezdi a szezont. DOMBÓ Dávid és RADÓ András(sérülés miatt nem vesz részt a görögországi felkészülésben) a keretben!Gyõzelem és „Dombi”bravúr az elsõ mérkõzésen.

U18-as válogatott
Legyõztük a görögöket

2011. 01. 25.

U18-as válogatottunk ma délután Larisszában mérkõzött meg a házigazda görögökkel, s 1-0-ás félidõt követõen 2-1-re megnyerte a mérkõzést, góljainkat Nehéz Máté és Tóth Ferenc szerezte. Tuboly Frigyes együttese csütörtökön másodszor is összecsap a hazaiakkal.

A magyar válogatott jól kezdte a mérkõzést, az elsõ félidõben uralta a játékot, és a 12. percben a vezetést is megszerezte: Fejes János indításával Nehéz Máté tört kapura, majd a kifutó kapus fölött a hálóba emelt. A gól után is jól, veszélyesen játszott a magyar válogatott, de újabb találatot nem sikerült szereznie, a félidõben 1-0 volt az állás. A fordulás után gyorsan kettõre növeltük az elõnyt, az 53. percben Fejes beadását követõen Tóth Ferenc juttatta a kapuba a labdát. A folytatásban átvették az irányítást a görögök, több lehetõségük is volt a szépítésre, a legnagyobb a 85. percben, mikor egy 16-oson belül elkövetett szabálytalanság után büntetõhöz jutottak. A tizenegyest Dombó Dávid kivédte, és bravúrja késõbb gyõzelmet ért, mert a 88. percben a hazaiak szereztek egy akciógólt, így a találkozó 2-1-es magyar sikerrel végzõdött.

A meccsre kilátogatott Szélesi Zoltán is, a görög Volosz együttesében légióskodó válogatott védõ a lefújás után a gyõzelem mellett a jó játékhoz is gratulálhatott a csapatnak.

– Nagyon kemény, harcos mérkõzést játszottunk – mondta az mlsz.hu-nak Tuboly Frigyes szövetségi edzõ a lefújás után. – Az elsõ félidõben határozottan jól futballoztunk, megérdemelten szereztük meg a vezetést, és zártuk elõnyben a játékrészt. A szünet után már a mi kapunk elõtt is kialakult néhány helyzet, a második félidõ egyes periódusaiban fölénk kerekedett az ellenfél. Összességében megérdemelten nyertünk, de labdabirtoklásban a késõbbiekben feltétlenül javulnunk kell. Szeretnénk minden egyes meccsel tovább fejlõdni, és megteremteni az alapjait annak, hogy jövõre sikerrel vegyük az Európa-bajnoki selejtezõket.

Görögország – Magyarország 1-2 (0-1)
Gólszerzõ: Fejes a 12., Tóth F. az 53. percben
Magyarország: Dombó Dávid – Földes Milán, Tóth Ferenc, Lang Ádám, Kozma Máté – Patvaros Zsolt, Nagy Gergõ (Kárpáti Vitéz, 75.), Vass Patrik (Paku Roland, 55.) – Pavlitzky Balázs (Papp Máté, 70.), Nehéz Máté (Erdélyi László, 55.), Fejes János (Balogh Bence, 83.)