U 17 VÁLOGATOTT HOLLANDIÁBAN MECCSELT

 

KÉT “ILLÉS”GÓLLAL DÖNTETLEN HOLLANDIÁBAN

Gólszerzõk 

Skriba Máté

Farkas Márk

U17: Döntetlen Hollandiában

2009. 03. 04.

A március végi, hazai rendezésû Eb-selejtezõkre készülõ U17-es válogatottunk szerdán Veldhovenben a holland korosztályos együttessel mérkõzött meg. A hollandok ebben a korosztályban mindig a legjobbak közé tartoztak, a tavalyi spanyolországi Eb-döntõben például bronzérmet szereztek. Fiataljaink azonban helytálltak, és 1-1-es félidõ után 2-2-es döntetlent értek el. Góljainkat Skriba Máté és Farkas Márk szerezte – utóbbi tizenegyesbõl talált a hollandok kapujába.

 

 

 

A mérkõzés némi késéssel kezdõdött, mert mindkét csapat fehér nadrágban lépett pályára – a hazaiak narancssárga, a mieink fehér felsõben – s ez nemiképp elbizonytalanította a játékvezetõt.

 

Wilco van Buuren, az utánpótlás-válogatottak mellett dolgozó edzõi stáb vezetõje Ambrusics Róbert (Nacsa Péter a szünetben) – Tar Krisztián, Otigba Kenneth, Gál Szabolcs (Baráth Botond a szünetben), Farkas Márk – Kalász Milán, Nagy Armand (Urbányi Kristóf a szünetben) – Skriba Máté, Kovács István (Ponczók Csaba az 55. percben), Ugrai Rolad (Gyurján Bence az 55. percben) – Angyal Norbert (Batizi-Pócsi Balázs az 55. percben) összeállításban szerepeltette a csapatot.

 

Az elsõ 20 percben egyértelmûen a hollandok voltak jobbak, ekkor Ambrusics Róbert többször is parádés védéssel mentette meg csapatunkat a góltól. A hazaiak a 22. percben megszerezték a vezetést, ekkor egy szöglet után Robert Oepkes fejelt a kapuba. A kezdeti bizonytalanság után fokozatosan feljavultak a mieink, és a félidõ lefújása után egyenlítettek is: Angyal Norbert remek kiugratása után Skriba Máté 10 méterrõl pörgetett a hálóba. A 49. percben ismét a vendéglátók kerültek elõnybe, egy kapu elõtti kavarodás végén Luc Castaignos közelrõl küldte a labdát a hálóba. Második gólunk az 58. percben született meg, ekkor Gyurján Bencét buktatták a 16-oson belül, s a megítélt büntetõt Farkas Márk váltotta gólra. Egy perccel késõbb Otigba Kenneth a gyõzelmet is megszerezhette volna válogatottunknak, de a védõ a kapu mellé talált.

 

– Az elsõ félidõben jobbak voltak a hollandok, a meccs ezen idõszakában keveset birtokoltuk a labdát – nyilatkozta a mérkõzést követõen Wilco van Buuren. – Késõbb azonban már a játék minden elemében egyenrangú partnerei voltunk a hazaiaknak, kár, hogy a két gól elõtt hibáztunk, mindkét találatot szinte mi ajándékoztuk a vendéglátóknak. A második játékrészben látottakkal azonban elégedett vagyok, ekkor sok, elõre begyakorolt figura köszönt vissza játékunkban, s ami szintén fontos: mindkét találatunkat szép kombinációk elõzték meg.