U 17-es EB továbbjutás a második helyen.

2010.09.20-25 közötti mérkõzésekre három akadémiás játékosunk kapott meghívást.

Füredi Patrik,Halmai Ramon (6) és Zsirai Martin (3).

U17-es Eb-selejtezõ programja

Szeptember 20., hétfõ
Szlovákia – Feröer-szigetek 3:0

Magyarország – Andorra 5:0

Szeptember 22., szerda
Szlovákia – Andorra,5:0

Feröer-szigetek – Magyarország, 0:2

Szeptember 25., szombat
Magyarország – Szlovákia, 1:1
Andorra – Feröer-szigetek,0:0

A csoportból az elsõ két helyezett jut tovább. A találkozókra a belépés ingyenes.

 

U17-es válogatott
Döntetlennel zártuk az Eb-selejtezõket

2010. 09. 25.

A magyar U17-es válogatott ma kora délután, Szombathelyen lejátszotta utolsó mérkõzését a hazai rendezésû Eb-selejtezõ tornán. A szlovákok elleni találkozó tétje a csoportelsõség volt, s miután a mérkõzés 1-1-es döntetlennel ért véget, a mieink a második helyen jutottak tovább.

 

Mindkét csapat két gyõzelemmel kezdte a tornát, és ezzel bebiztosította továbbjutását, ezért a mai mérkõzés már csak arról döntött, melyik gárda végez a csoport élén. Bene Ferenc szövetségi edzõ a Banai Dávid – Kiprich Dávid, Szilvási Péter, Zsirai Martin, Füredi Patrik – Szécsi Márk, Halmai Ramón, Farkas Aurél (Pintér András, 58.), Huller Ádám – Novothny Soma (Kleinhesler László, 31.), Barcsay Márk (Sipõcz János, 74.) összetételû együttesnek szavazott bizalmat.

A mieink már az elsõ félidõben mezõnyfölényt harcoltak ki, de a helyzetek kihasználásában nem jeleskedtek játékosaink, így a szünetig nem sikerült gólt szereznie az együttesnek. A második félidõben góllá érett a magyar fölény, az 50. percben Huller Ádám volt eredményes. A szlovákok a 64. percben egyenlítettek, s bár a hajrában megvoltak a lehetõségeink a vezetés visszaszerzésére, az eredmény a lefújásig már nem változott, 1-1 lett a végeredmény.

– A mérkõzés egészét tekintve meg kellett volna nyernünk ezt a mérkõzést. Több helyzetünk volt, mint a szlovákoknak, ráerõltettük az akaratunkat az ellenfélre, de a lehetõségek kimaradtak – mondta Bene Ferenc a mérkõzés után. – Úgy gondolom, az elmúlt másfél hónap sikeresnek titulálható, véleményem szerint sokat fejlõdött a csapat ez idõ alatt. Még nagyon sok nemzetközi tapasztalatra van szükségünk, hogy megnyerjük az ilyen meccseket, nem véletlen, hogy ennyi helyzetet kihagytunk a három összecsapáson. Büszke vagyok a csapatomra, gratulálok mindenkinek a továbbjutáshoz, remélem, az elitkör elõtt még még tovább tud fejlõdni a csapat.

A csoport másik mérkõzésén Andorra – Feröer-szigetek 0-0.

Az Eb-selejtezõ végeredménye:

1. Szlovákia 3 2 1 0 9-1 7
2. Magyarország 3 2 1 0 8-1 7
3. Feröer-szigetek 3 0 1 2 0-5 1
4. Andorra 3 0 1 2 0-10 1

U17-es válogatott
Újabb gyõzelem, továbbjutás a csoportból

2010. 09. 22.

U17-es válogatottunk második Eb-selejtezõjét is gyõzelemmel zárta a hazai rendezésû minitornán, a mienk Andorra hétfõi legyõzése után ma Bükön Feröer-szigetek korosztályos együttese ellen diadalmaskodtak. A magyar válogatott szombaton a csoportelsõségért lép pályára Szlovákia ellen.

 

Az Andorra elleni magabiztos gyõzelem után válogatottunk Feröer-szigetek ellen is gyõzelmi reményekkel lépett pályára, és a gólnélküli elsõ félidõt követõen 2-0-ra gyõzni tudott.

Bene Ferenc szövetségi edzõ a Gelei Vince – Botka Endre, Szilvási Péter, Zsirai Martin, Füredi Patrik – Szécsi Márk, Halmai Ramón, Pintér András, Huller Ádám (Kleinheisler László, 62.), – Novothny Soma (Sipõcz János, 71.), Bese Barnabás (Barcsay Márk, 50.) összeállításban szerepeltette együttesét.

Válogatottunk már az elsõ félidõben nagy mezõnyfölényre tett szert, ám a feröeriek szervezettek voltak, minden energiájukat a védekezésre fordították, és ezzel alaposan megnehezítették a mieink dolgát. Az elsõ félidõben kimaradtak a magyar lehetõségek, nem sikerült góllal zárni egyik akciónkat sem, a fordulás után azonban pontosabb lett a támadójáték, és az 53. percben Barcsay Márk, majd egy negyedórával késõbb Pintér András is eredményes volt. A végeredmény 2-0 lett, ami azt jelenti, hogy válogatottunk továbbjutott a csoportból, és tagja lesz az elitkör mezõnyének. A mieink szombaton a csoportelsõségért játszanak a szintén hibátlan szlovákokkal.

– Egy nagyon szervezett ellenféllel kerültünk szembe, a feröeriek kizárólag a védekezéssel és az idõhúzással foglalkoztak, kellemtelen stílusban, kicsit sportszerûtlenül futballoztak – nyilatkozta a lefújás után Bene Ferenc szövetségi edzõ. – Játékosaim stílusosan, és gólra törõen játszottak, ám az elsõ félidõben sok technikai hiba csúszott a játékunkba, és minden helyzetünket kihagytuk. A fordulás után már pontosabb lett a játék, még több helyzetet dolgoztunk ki, és felõröltük az ellenfelet. A kihagyott lehetõségek miatt maradéktalanul nem lehetek elégedett, de a játékosok hozzáállása megfelelõ volt, és örülök, hogy elsõ nemzetközi megmérettetésüket sikerrel vették.

A csoport másik mérkõzésén Szlovákia 5-0-ra gyõzött Andorra ellen.

A csoport állása:

1. Szlovákia 6 pont (8-0)
2. Magyarország 6 pont (7-0)
3. Feröer-szigetek 0 pont (0-5)
4. Andorra 0 pont (0-10)

U17-es válogatott
Magabiztos gyõzelemmel kezdtük az Eb-selejtezõt

2010. 09. 20.

A magyar U17-es válogatott megkezdte szereplését a hazai rendezésû Eb-selejtezõ minitornán, a mieink a szombathelyi nyitómeccsen 5-0-ra nyertek Andorra ellen. Érdekesség, hogy négy gólunkat is csereként beállt játékos szerezte. Szerdán Bükön Feröer-szigetek lesz az ellenfél.

 

Bene Ferenc szövetségi edzõ a Gelei Vince – Botka Endre, Szilvási Péter, Zsirai Martin, Füredi Patrik – Szécsi Márk (Sipõcz János, 70.), Halmai Ramón, Pintér András, Huller Ádám (Kleinheisler László, 68.) – Novothny Soma, Bese Barnabás (Barcsay Márk, 53.) összeállításban szerepeltette együttesét. A mieink már a találkozó elején mezõnyfölénybe kerültek, az elsõ félórában azonban még kimaradtak a helyzeteink. A 35. percben sikerült megszerezni a vezetést, Szécsi Márk talált a kapuba, ezzel egygólos elõnyben zárult a játékrész.

A második félidõ elején Bene Ferenc cserékkel frissített együttesén, és ez meg is hozta a várt eredményt, a folytatásban mindhárom csereként beállt játékosunk eredményes volt, Barcsay Márk kétszer is bevette az ellenfél kapuját. A második játékrészben már egyértelmû volt a magyar fölény, csapatunk végül magabiztosan, 5-0-ra nyerte meg a mérkõzést. A csoport másik találkozóján Szlovákia 3-0-ra legyõzte Feröer-szigeteket.

– Az elsõ félidõben még görcsösen játszottunk, pontatlanok voltunk. A második félidõt teljesen más felfogásban kezdtük, a második gólunk után pedig felszakadtak a gátlások, onnantól szemre is tetszetõsen, eredményesen futballoztunk. Igazi csapatként értük el a sikert, nem utolsósorban a csereként beállt játékosoknak köszönhetõen – nyilatkozta Bene Ferenc a találkozó után.

U17-es válogatott
Hétfõtõl Eb-selejtezõ torna

2010. 09. 19.

A magyar U17-es válogatott hétfõn kezdi meg szereplését a hazai rendezésû Európa-bajnoki selejtezõ minitornán. Bene Ferenc együttese Szombathelyen és Bükön játssza le mérkõzéseit, hétfõn Andorra, szerdán Feröer-szigetek, szombaton Szlovákia korosztályos csapata lesz az ellenfél.

 

Válogatottunk az elmúlt egy hetet már az Eb-selejtezõ jegyében töltötte együtt, hétfõtõl péntekig Tatán, majd hétvégén Szombathelyen készült a jövõ heti mérkõzésekre. A futballisták a hétfõi találkozó óta összesen 11 edzésen vettek részt, vasárnap délután már a holnapi, Andorra elleni találkozó helyszínén, a szombathelyi stadionban gyakoroltak. Bene Ferenc szövetségi edzõ, az UEFA szabályainak megfelelõen, pénteken 18 fõsre szûkítette korábbi 23 fõs keretét.

– Egy hete készül együtt a keret, amely péntekig 23 fõbõl állt. Sajnálom, hogy öt játékostól meg kellett válni, és fontosnak tartom kiemelni, hogy akármilyen eredményt érünk el, azok is részesei lesznek ennek, akik nem lehetnek ott a mérkõzéseken – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Bene Ferenc szövetségi edzõ. – Kifogástalan körülmények között készültünk a ránk váró feladatokra, a játékosok megfelelõ hangulatban, tettre készen várják a meccseket. Ellenfeleink közül Andorráról és a Feröer-szigetekrõl kevés információ áll rendelkezésünkre, a szlovákokat azonban meg tudtuk nézni edzõmérkõzésen, és az egymás elleni találkozó elõtt még lesz alkalmunk feltérképezni õket. Ha a tradíciókat és a felnõtt válogatottak erõsségét nézzük, valószínûsíthetõ, hogy Szlovákiával harcolhatunk a csoportelsõségért, ám itt az országok utánpótlásai versengenek egymással, és nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bármelyik ellenfelet is lebecsüljük, minden egyes mérkõzés elõtt maximális koncentrációt kérek a játékosaimtól.

Az U17-es válogatott kerete:

Kapusok:

Gelei Vince (Ferencvárosi TC)
Banai Dávid (Újpest FC)

Védõk:

Botka Endre (Budapest Honvéd)
Kiprich Dávid (Videoton-Puskás Akadémia)
Szilvási Péter (Budapest Honvéd)
Füredi Patrik (Szombathelyi Haladás)
Kelemen Márk (Gyõri ETO FC)
Zsirai Martin (Szombathelyi Haladás)

Középpályások:
Halmai Ramón (Szombathelyi Haladás)
Huller Ádám (MTK Budapest)
Pintér András (MTK Budapest)
Kleinheisler László (Videoton-Puskás Akadémia)
Farkas Aurél (Budapest Honvéd)
Bese Barnabás (MTK Budapest)
Barcsay Márk (Videoton-Puskás Akadémia)
Sipõcz János (Gyõri ETO FC)

Támadók:
Novothny Soma (Veszprém FC)
Szécsi Márk (Debreceni VSC-TEVA)