U 16:Ausztriai vereség után gyõzelem hazai pályán !

A héten kettõ korosztályos válogatott is felkészülést szervezett.

Az U 16-s válogatott 09.27-30 között Ausztriával ill. Ausztriában játszik felkészülési mérkõzést.Ide négy játékosunkat hívták meg:

Kovács Tamás( lsd.kép ),Németh Mario,Tamás Krisztián,Vlasics Dániel.

 

 

 

 

U16-os válogatott
Sikerült visszavágni az osztrákoknak

2010. 09. 30.

U16-os válogatottunk ma ismét megmérkõzött Ausztria korosztályos csapatával, Pisont István együttese ezúttal Mosonmagyaróváron lépett pályára. Együttesünk visszavágott a keddi vereségért, 3-1-re gyõzte le ellenfelét.

 

A mieink a keddi összecsapáson sem játszottak rosszul, de a pontatlanságok, és néhány védekezési megingás miatt a házigazdák 4-1-re nyerni tudtak. A mai “visszavágónak” Mosonmagyaróvár adott otthont, a találkozót kiváló körülmények között, remek hangulatban, több száz nézõ elõtt rendezték, és kilátogatott az összecsapásra Both József szakmai és képzési igazgató, valamint Egervári Sándor szövetségi kapitány is.

Pisont István szövetségi edzõ a Hrabina Alex – Csábi Mihály, Kovács Tamás, Bobál Dávid, Tamás Krisztián – Fényes Szabolcs (Beri Julien, 78.), Kerékgyártó Dávid (Németh Márió, 55.) – Vida Krisztofer (Vlasics Dániel, 60.), Borkai Ádám (Ács Ádám, 41.), Vallejos Dominique (Varga Szabolcs, 70.) – Bobál Gergely (Törõcsik Bence, 81.) összetételû együttest küldte pályára, csapatunk 0-1-es félidõt követõen remek második félidei játékával 3-1-re nyerni tudott. Az osztrákok elsõ félidei vezetõ találata után Ács Ádám a 63. percben egyenlített, majd Bobál Gergely a 72., és a 76. percben is betalált, beállítva a 3-1-es végeredményt.

– Úgy gondolom, hogy mindkét meccsen jól játszottunk, de az elsõ találkozón még problémáink voltak a védekezéssel, és ezt alaposan megsínylettük – nyilatkozta Pisont István a mérkõzés után. – A második meccsen már szervezetten, fegyelmezetten, tudatosan futballoztunk, a játékosok megvalósították az elképzeléseimet. Nagyon jó egyéni teljesítményeket láttam, a futballisták bátrak voltak, jó volt a támadójátékunk is. Bízom benne, hogy a jövõben is gyakran lesz alkalmunk együtt készülni, mert minél több mérkõzést játszunk, annál hamarabb beérik az együttes. Szeretném megköszönni a mosonmagyaróvári szervezõknek azt a segítséget, amit kaptunk, kiváló körülmények között játszhattuk le a találkozót. Köszönet illeti Both Józsefet és Egervári Sándort is, akik eljöttek a találkozóra, és jelenlétükkel is motiválták a futballistákat.

 

 

U16-os válogatott
Osztrák gyõzelem az elsõ meccsen

2010. 09. 28.

Kedden, Ausztriában barátságos mérkõzést játszott U16-os válogatottunk az osztrák korosztályos csapattal. Pisont István együttese 2-0-ás félidõt követõen 4-1-es vereséget szenvedett. A két válogatott csütörtökön 11 órakor Mosonmagyaróváron ismét pályára lép.

 

Pisont István szövetségi edzõ a Leindler Domonkos – Csábi Mihály, Kovács Tamás, Pataki Zsolt, Tamás Krisztián – Kerékgyártó Dávid, Németh Márió (Bobál Gergely az 55. percben), Ács Ádám (Molnár Gergely a 70. percben) – Vlasics Dániel, Törõcsik Bence (Vida Krisztofer a 70. percben), Varga Szabolcs (Vallejos Dominique az 55. percben) összeállításban küldte pályára a csapatot.

A találkozó elsõ félidejében kétgólos elõnyre tett szert a hazai csapat, a mieink ugyan többször is szépíthettek volna, ám ez az elsõ negyvenöt percben elmaradt. A fordulás után Ács Ádám góljával sikerült faragni a hátrányból, sõt az egyenlítésre is volt esélye a mieinknek. Azonban az osztrákok a hajrában növelték elõnyüket, és végül 4-1-re nyertek.

– Jó meccset játszottunk az osztrákokkal, a gólkülönbség egyáltalán nem tükrözi híven a mérkõzés képét. Támadásban jól teljesítettünk, voltak helyzeteink, amelyek közül ezúttal csak egyet váltottunk gólra. A második félidõben volt lehetõség akár az egyenlítésre is, sajnos nagy helyzetben rontottunk. A védekezésünkön még van mit csiszolni, több agresszivitás kell a játékunkba, több labdaszerzésre van szükségünk – mondta Pisont István szövetségi edzõ a mérkõzés után.

A magyar és az osztrák U16-os válogatott csütörtökön 11 órakor Mosonmagyaróváron ismét összecsap egymással.

U16-os válogatott
Ausztria ellen folytatja felkészülését a válogatott

2010. 09. 27.

A magyar U16-os válogatott a héten két határmenti mérkõzést játszik Ausztria korosztályos csapatával, Pisont István együttese elõbb kedden idegenben, majd csütörtökön hazai pályán küzd meg az osztrákokkal.

 

Az U16-os magyar válogatott idén már több nemzetközi tornán is részt vett, a csapat felkészülési programja a héten két, Ausztria elleni összecsapással folytatódik. A magyar válogatott kedden és csütörtökön játszik mérkõzést, elõbb idegenben méri össze erejét Ausztria legjobbjaival, a keddi meccsre Bruck an der Leitha városában kerül sor, míg a csütörtöki mérkõzést Mosonmagyaróváron rendezik.

– Folytatódik a korosztály programja, amellyel a jövõ évi tétmérkõzésekre igyekszünk megfelelõen felkészülni. Szerencsére nagyon jó meccseket játszhat a csapat idén, eddig is remek eseményeken vehettünk részt, és még vár ránk néhány komoly megmérettetés, szeptemberben Ausztriával mérjük össze az erõnket, majd egy ír és egy izraeli torna is az idei programunk része. Az osztrák válogatott elleni meccsek remek erõpróbát jelentenek, ellenfelünk erõs csapat. Sajnos sérülés miatt kénytelen voltam megváltoztatni az elõre megadott keretet, de bízom benne, hogy ez nem okoz gondot a találkozókon – jelentette ki Pisont István szövetségi edzõ.

Az U16-os válogatott kerete:

Kapusok:
Hrabina Alex (Nyíregyháza Spartacus)
Leindler Domonkos (Sándor Károly Labdarúgó Akadémia)

Védõk:

Csábi Mihály (Magyar Labdarúgó Akadémia)
Kovács Tamás (Illés Akadémia)
Bobál Dávid (Magyar Labdarúgó Akadémia)
Fényes Szabolcs (Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia)
Pataki Zsolt (DVSC-TEVA)
Tamás Krisztián (Illés Akadémia)

Középpályások:
Beri Julien (Nyíregyháza Spartacus)
Németh Márió (Illés Akadémia)
Kerékgyártó Dávid (Gyõri ETO FC)
Borkai Ádám (Gyõri ETO FC)
Ács Ádám (DVSC-TEVA)
Molnár Gergely (Magyar Labdarúgó Akadémia)

Támadók:
Vlaszics Dániel (Illés Akadémia)
Vallejos Dominique (Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia)
Varga Szabolcs (Vasas SC)
Vida Krisztofer (Magyar Labdarúgó Akadémia)
Bobál Gergely (Magyar Labdarúgó Akadémia)
Törõcsik Bence (Sándor Károly Labdarúgó Akadémia)

A program:

szeptember 28., kedd, Bruck an der Leitha, 18.30
Ausztria – Magyarország

szeptember 30., csütörtök, Mosonmagyaróvár, 11.00
Magyarország – Ausztria