U 16 válogatott:Kettõs vereség Szerbiában

A 2010-s EB selejtezõre készülõ U 16-s magyar válogatottba “csak” Halmai Ramon kapott  meghívót az Illés Akadémiáról.

A kiemelt U 15 nyugati csoport bajnokcsapatából -ILLÉS AKADÉMIA_csak egy játékost tartott érdemesnek a szövetségi edzõ a  behívásra.Természetes,hogy a keretek kialakítása és a behívások a mindenkori kapitány kompetenciája.Ezt tudomásul is vesszük.

De nem értjük a válogatási elvet.

A nyugati csoportban  szereplõ és mögöttünk végzõ  csapatokból több mint 10 játékos kapott meghívót. Úgy néz ki,Szombathely túl messze van a “kapitánytól” és “az autópályától” A felnõtt válogatottnál számonkérik a kapitányt,  a hazai bajnokságban jól teljesítõk mellõzése miatt.

No ez történik látszólag U 16-nál is.De itt nincs annyi külföldi játékos,akik kiszorítják a hazaiakat.

Érdekes és elgondolkoztató,ki és hogyan érdemelheti ki a válogatottságot!?

Vagy elég hozzá-hisz Magyarországon vagyunk-egy jó kapcsolatrendszer?

Reméljük nem!

Vagy a bajnokság  vagy a válogatás sántít!  

 Halmai Ramon

Egyesületei:

Egervári-Halmai FS

UTE

Szombathelyi Haladás-Illés Akadémia

Két felkészülési meccs Szerbiában

2009. 11. 09.

U16-os válogatottunk kedden és szerdán Szerbia korosztályos együttesével játszik felkészülési mérkõzést. Zsivoczky Gyula együttesének tagjai hétfõ reggel találkoztak, s utaztak el az elsõ meccs színhelyére, Szabadkára, ahol kedden 13 órakor a Bácska-pályán mérik össze tudásukat a szerbekkel. A két együttes szerdán 11 órakor Hajdukovón is megmérkõzik egymással, a meccs után a mieink indulnak haza.

 

 

 

– Nem vagyunk könnyû helyzetben, mert mint most kiderült, három csatárunk közül ketten nem rendelkeznek érvényes útlevéllel, ami érthetetlen, hiszen a meghívókat nyolc nappal ezelõtt elküldtük, a harmadik pedig húzódás miatt nem tarthat velünk – nyilatkozta honlapunknak Zsivoczky Gyula, a csapat szakvezetõje. – Ráadásul le kellett mondanom öt-hat MTK-játékosról is, akikre elmaradt meccsük miatt klubjuknak szüksége van, így nyolcan-tízen hiányoznak az eredetileg elképzelt keretbõl. Nehéz meccsek várnak ránk Szerbiában, de természetesen a lehetõ legjobb szereplés a célunk.

 

Az U16-os válogatott kerete:

 

Gelei Vince (III. Kerület), Baranya Dániel (Gyõri ETO FC) – kapusok;

 

Cziránku Patrik (Puskás Akadémia), Kiprich Dávid (Puskás Akadémia), Kleinheisler László (Puskás Akadémia), Barcsay Márk (Puskás Akadémia), Paudits Patrik (Puskás Akadémia), Kelemen Márk (Gyõri ETO FC), Sorecz Szabolcs (Vác), Halmai Ramón (Illés Akadémia), Nemeskéry Gergely (Real Murcia), Meizinger Bence (Veszprém), Zimerman Zoltán (Békéscsaba), Polyák Ádám (Békéscsaba), Prosser Dániel (Magyar Labdarúgó Akadémia), Csató Martin (Gyõri ETO FC), Sipõcz János (Gyõri ETO FC), Péter Antal (Heerenveen), Kocsis Gergõ (VfB Stuttgart) Korkut Kendál (Magyar Labdarúgó Akadémia) – mezõnyjátékosok.

 

2009. 11. 10.

U16-os válogatottunk kedden Szerbia korosztályos csapatával játszott elõkészületi mérkõzést Szabadkán. A meccset 0-0-ás félidõt követõen a szerbek nyerték meg 2-1-re, együttesünk gólját Sipõcz János szerezte a 65. percben. A két gárda szerdán 11 órakor Hajdukovón is összeméri tudását.

 

 

 

Zsivoczky Gyula Gelei Vince – Cziránku Patrik, Kiprich Dávid, Kelemen Márk, Sorecz Szabolcs – Halmai Ramón (Kleinheisler László a 62. percben), Paudits Patrik (Korkut Kendál a 76. percben) – Sipõcz János, Zimermann Zoltán (Meizinger Bence a 41. percben), Prosser Dániel (Kocsis Gergõ a 13. percben) – Barcsay Márk (Polyák Ádám a 65. percben) összeállításban küldte pályára a csapatot.

 

A kiegyenlített elsõ félidõ után a vendéglátók két hibát kihasználva a 46. és az 50. percben is a mieink kapujába találtak. Csapatunk ezután nagy rohamokba kezdett, és Sipõcz János 65. percben lõtt góljával szépített is, ám egyenlíteni már nem sikerült.

 

– Fizikálisan remekül felkészített csapattal kerültünk szembe, s bár az elsõ félidõben kifejezetten jól játszottunk, a másodikban a szerbek jobb erõnlétüknek köszönhetõen fokozatosan fölénk kerekedtek – nyilatkozta a meccs után az mlsz.hu-nak Zsivoczky Gyula. – A mérkõzés finisére tudtunk váltani, nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre, egy szép támadásból gólt is szereztünk, de nem tudtuk döntetlenre hozni a meccset. Holnap mindenképpen javítani szeretnénk.

 

A szerb és a magyar U16-os válogatott szerdán 11 órakor Hajdukovón találkozik ismét.

U16-os válogatott

Másodszor sem bírtunk a szerbekkel

2009. 11. 11.

A keddi, 2-1-es szabadkai vereség után U16-os válogatottunk szerdán Hajdukovón is megmérkõzött Szerbia korosztályos együttesével. A Zsivoczky Gyula által irányított gárda ezúttal sem futballozott rosszul, de gólnélküli elsõ félidõt követõn végül 3-0-ás vereséget szenvedett.

 

 

 

Csapatunk Baranya Dániel – Cziránku Patrik, Kelemen Márk, Csató Martin (Kocsis Gergõ a 41. percben), Sorecz Szabolcs – Nemeskéry Gergely (Halmai Ramón a 41. percben), Paudits Patrik (Barcsay Márk a 65. percben) – Kiprich Dávid, Zimermann Zoltán (Sipõcz János a 41. percben), Polyák Ádám (Prosser Dániel a 61. percben) – Péter Antal összeállításban játszott.

 

Az elsõ félidõ kiegyenlítetten telt, mindkét oldalon adódtak helyzetek, de gól nem született. A második negyven percben aztán a szerb fiatalok voltak eredményesebbek, az 51., a 66. és a 73. percben is a kapunkba találtak és 3-0-ra megnyerték a mérkõzést.

 

– Kiszemeltjeim közül különbözõ okok miatt nyolc meghatározó játékosra nem számíthattam, pedig nagy szükség lenne arra, hogy zavartalanul, az érdekelt klubok támogatásával folyjon a csapatépítés, különös tekintettel a tíz hónap múlva esedékes újabb U17-es Eb-selejtezõre – nyilatkozta honlapunknak a mérkõzés után Zsivoczky Gyula. – Azt el kell ismerni, hogy a szerbek megérdemelten nyertek, minden csapatrészben felülmúltak minket.