U 16 válogatott Izraelben szerepel.Mérkõzések:Izrael-Mo.1:1Görögország-Mo.0:0

2010.december 6-13 között az U 16 (1995) korosztályos magyar válogatot Izraelben szerepel egy nemzetközi tornán.

Kovács Tamás,Németh Marió,Tamás Krisztián kapott akadémiánkról meghívást. 

 

 

 

U16-os válogatott
Döntetlennel folytattuk az izraeli tornát

2010. 12. 10.

U16-os válogatottunk második mérkõzését is döntetlennel zárta az izraeli nemzetközi tornán, Pisont István szövetségi edzõ csapata a görög válogatott ellen ért el 0-0-ás döntetlent. Vasárnap a már tornagyõztes szerbekkel mérkõzik meg az együttes.

 

A házigazda izraeliek elleni 1-1-es döntetlent követõen Pisont István több helyen is változtatott kezdõcsapatán, a mai mérkõzésen a Leindler Domonkos – Csábi Mihály, Asztalos Dávid, Bobál Dávid, Tamás Krisztián – Kerékgyártó Dávid, Németh Márió – Bereczki Dániel (Tóth László 76.), Ács Ádám (Szántó Gergõ 70.), Popgeorgiev Pantelis – Farkas Zoltán (Bobál Gergõ 60.) összeállításban szerepelt a csapatunk.

Együttesünk az évszakhoz képest igen nagy melegben, 27-28 fokban lépett pályára, és hasonlóan az izraeliek elleni mérkõzéshez, ezúttal is kiegyenlített összecsapást vívott aktuális ellenfelével. A görögök masszívan, szervezetten védekeztek, ennek ellenére több lehetõségünk is adódott a gólszerzésre, a kapu elõtt azonban rendre hiba csúszott a játékunkba, így gólnélküli döntetlennel zárult az összecsapás. Válogatottunk vasárnap a szerbek ellen zárja a tornát, utolsó ellenfelünk mindkét eddigi mérkõzését megnyerte, és már bebiztosította az elsõ helyét.

– Jobb teljesítményt nyújtottunk, mint csütörtökön, ezúttal többet visszakaptam a megbeszéltekbõl a pályán, mint az Izrael elleni találkozón – mondta az mlsz.hu-nak Pisont István szövetségi edzõ. – A támadójátékkal azonban ezúttal sem lehettem elégedett, mert hiába voltak lehetõségeink, a döntõ momentumoknál rendre hibáztunk. Ennek ellenére dicséret illeti a srácokat, mert a feszített program, és a nagy meleg ellenére jól teljesítettek a mérkõzésen.

 

 

U16-os válogatott
Döntetlennel kezdtük az izraeli tornát

2010. 12. 09.

U16-os válogatottunk lejátszotta elsõ mérkõzését a négycsapatos izraeli nemzetközi tornán, Pisont István szövetségi edzõ együttese 1-1-es döntetlent ért el a házigazdák korosztályos együttese ellen.

 

Válogatottunk egész napos utazás végén szerda este érkezett meg a torna mérkõzéseinek helyszínére, Eilat városába. Az elsõ mérkõzésre ma kora délután került sor a házigazdák ellen, Pisont István a Hrabina Alex – Csábi Mihály, Kovács Tamás, Bobál Dávid, Tamás Krisztián – Asztalos Dávid (Németh Márió, 60.), Kerékgyártó Dávid – Tóth László, Szántó Gergõ (Ács Ádám, 60.), Vallejosz Dominique (Popgeorgiev Pantelis, 70.) – Bobál Gergõ összeállításban szerepeltette csapatát.

A találkozó elsõ gólját a házigazdák szerezték a 13. percben, de az egyenlítésre nem sokat kellett várni, a 16. percben Szántó Gergõ szabadrúgásból vette be az izraeli kaput. A folytatásban jó iramú, kiegyenlített volt a mérkõzés, s bár a hazaiak eleinte több alkalommal is kihasználták a védelmi megingásainkat, gólt nem sikerült szerezniük. Válogatottunk késõbb rendezte a sorokat, és formás akciókkal bontotta meg az ellenfél védelmét, az utolsó passzok azonban pontatlanok voltak, ezért fiataljaink nem tudták megszerezni vezetést, a találkozó 1-1-el zárult.

– Úgy gondolom, az eredménnyel elégedett lehetek, a játékkal már kevésbé – értékelt a lefújás után Pisont István. – Kijöttek a tegnapi utazás fáradalmai, nehezen tudtuk felvenni a mérkõzés ritmusát, de amikor játékba lendültünk, voltak jó periódusaink, és akár meg is fordíthattuk volna az állást. Ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy a hazaiak elõtt is adódtak lehetõségek, és egy jó kapusteljesítmény is kellett ahhoz, hogy ne kapjunk újabb gólt. Mindent összevetve az eredmény igazságos, a torna késõbbi szakaszában még sokat érhet a megszerzett egy pont.

A torna további programja:

December 10., péntek, 11 óra
Magyarország – Görögország

December 12., vasárnap, 11 óra
Magyarország – Szerbia
 

Izraeli tornával zárja az évet a csapat

2010. 12. 07.

 

A Pisont István vezette U16-os válogatott szerda reggel utazik el Izraelbe, ahol csütörtöktõl egy nemzetközi négyes tornán vesz részt. A mieink elsõként a házigazdákkal, majd pénteken a görögökkel, vasárnap pedig a szerbekkel mérkõznek meg.

Utolsó idei próbatétele elõtt áll U16-os válogatottunk, Pisont István szövetségi edzõ együttese a hagyományos izraeli nemzetközi tornán vesz részt a hét második felében. A csapatra feszített program vár, a szerdai érkezés után csütörtökön, pénteken és vasárnap is mérkõzést játszik az együttes, majd hétfõn reggel indul haza a magyar különítmény. A találkozókra Eilat városában kerül sor, csütörtökön 14 órától Izrael lesz az ellenfél, pénteken 11 órakor kezdõdik a Görögország elleni találkozó, majd vasárnap 11 órakor a szerb válogatottal méri össze tudását együttesünk.

– A torna beleillik a felkészülési programunkba, jó felmérõ lesz a csapat számára – mondta az mlsz.hu-nak Pisont István szövetségi edzõ. – Az elmúlt hónapokban az együttes különféle futballkultúrájú ellenfelekkel mérte össze a tudását, és ez a sorozat folytatódik az elõttünk álló napokban is, ami kiváló tapasztalatszerzési lehetõséget jelent a futballisták számára. Négy nap alatt három meccset játszunk, vagyis az Eb-ritmusnál is keményebb lesz a hetünk, így kiderülhet, kik azok a játékosok, akik fizikálisan és mentálisan is felkészültek a sorozatterhelésre. Tehetséges futballistákból áll a korosztályos csapat, akik már bizonyították, hogy képesek jó teljesítményt nyújtani, és ha bátran, legjobb tudásuk szerint játszanak, akkor az izraeli tornán sem maradnak el a jó eredmények.

A válogatott kerete:

Kapusok:
Leindler Domonkos (MTK Budapest)
Hrabina Alex (Nyírsuli)
Wittner Máté (PFLA Felcsút)

Védõk:
Csábi Mihály (Magyar Futball Akadémia)
Dékány Péter (Budapest Honvéd)
Kovács Tamás (Illés Akadémia)
Erdõs Gábor (Magyar Futball Akadémia)
Pataki Zsolt (Debreceni VSC)
Bobál Dávid (Magyar Futball Akadémia)
Tamás Krisztián (Illés Akadémia)

Középpályások:
Asztalos Dávid (MTK Budapest)
Németh Márió (Illés Akadémia)
Kerékgyártó Dávid (Gyõri ETO)
Rõthy Martin (Vasas)

Támadók:
Tóth László (PFLA Felcsút)
Bereczki Dániel (Debreceni VSC)
Vlasics Dániel (Illés Akadémia)
Szántó Gergõ (Hoffenheim)
Ács Ádám (MTK Budapest)
Borkai Ádám (Gyõri ETO)
Vallejosz Dominique (PFLA Felcsút)
Popgeorgiev Pantelis (FTC)
Varga Szabolcs (Vasas)

Csatárok:
Bobál Gergõ (Magyar Futball Akadémia)
Farkas Zoltán (Gyõri ETO)
Vida Krisztofer (Magyar Futball Akadémia)