U 16 :Újabb döntetlen Ausztria ellen

Oberpullendorfban 3 Illéses kezdõvel (Zsirai,Halmai,Kaiser)felálló magyar csapat a félidõben 1:0-ra vezetett Ausztria ellen ,de a hajrában egyenlítettek a házigazdák.(Milkó Dávid a második félidõben lépett pályára.

Másodszor is döntetlen…

2010.05.14

U16-os válogatott
Újabb döntetlen Ausztria ellen

2010. 05. 13.

A Pisont István vezette U16-os válogatott csütörtökön délután Oberpullendorfban (Felsõpulya) lejátszotta második határmenti barátságos összecsapását az osztrák korosztályos csapattal, és a keddi, büki mérkõzéshez hasonlóan ezúttal is döntetlent ért el. A mieink az elsõ félidõ 30. percében szereztek vezetést, Ausztria a hajrában egyenlített.

 Pisont István a Banai Dávid – Botka Endre, Zsirai Martin, Kelemen Márk, Hangya Szilveszter – Halmai Ramon, Paudits Patrik (Farkas Aurél a 47. percben) – Bese Barnabás (Szilvási Péter a 78. percben), Huller Ádám (Illés Dávid az 52. percben), Kaiser László (Prosszer Dániel a 78. percben) – Novothny Soma (Milkó Dávid a 60. percben) összeállításban szerepeltette együttesét.

A heves esõzések miatt felázott talajú pályán rendezték a mérkõzést, és a találkozón a mieink alkalmazkodtak jobban a körülményekhez. Csapatunk hamar magához ragadta a kezdeményezést, és ennek eredményeként a 30. percben Huller Ádám góljával megérdemelten szereztünk vezetést. A folytatásban küzdelmes maradt a találkozó és egészen a hajráig tartottuk az elõnyt, nyolc perccel a lefújás elõtt azonban a hazaiak egy szabadrúgást követõen megszerezték az egyenlítõ találatot. Az eredmény a mérkõzés végéig nem változott, a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.

– Nagyon jó ellenféllel mérhettük össze a tudásunkat, az osztrákok kreatívak és gyorsak voltak, ám mi is kiváló teljesítményt nyújtottunk, szervezetten futballoztunk és nagyon közel álltunk a gyõzelemhez – nyilatkozta a mérkõzésrõl Pisont István az mlsz.hu-nak. – A végén számunkra igen peches találattal egyenlítettek a hazaiak, ráadásul szereztünk egy szabályos gólt is, amit nem adott meg a játékvezetõ. Az elmúlt két napban játékosaim kipihenték magukat, jól fel tudtunk készülni a mai mérkõzésre, és jobban is játszottunk, mint a keddi összecsapáson. Elégedett voltam a látottakkal, mentálisan, hozzáállásban is remekül helyt álltak futballistáim.
 

U16-os válogatott
Harcos döntetlen Ausztria ellen

2010. 05. 11.

U16-os válogatottunk ma délután Bükön játszott határmenti barátságos mérkõzést Ausztria korosztályos csapata ellen, a találkozó 0-0-ás döntetlennel ért véget. A két együttes csütörtökön 18 órától a határ másik oldalán, Oberpullendorfban (Felsõpulya) ismét megmérkõzik egymással.

 

Pisont István szövetségi edzõ a Gelei Vince – Botka Endre (Zsirai Martin a 74. percben), Böszörményi Dániel, Szivási Péter, Hangya Szilveszter – Kállai Sándor (Paudits Patrik a 6. percben), Farkas Aurél (Halmai Ramon a 73. percben) – Prosszer Dániel (Huller Ádám az 57. percben), Illés Dávid (Milkó Dávid a 78. percben), Bese Barnabás (Kaiser László az 58. percben) – Péter Antal (Novothny Soma az 52. percben) összeállításban szerepeltette együttesét.

A találkozót az osztrákok kezdték jobban, csapatunk az elsõ félidõ jelentõsebb részében védekezésre kényszerült, és csak ritkán tudott a vendég kapu elé kerülni. A védelmünk azonban jól állta a sarat, és a nagy erõkkel támadó osztrák fiatalok nem tudták bevenni a kapunkat. A második félidõben több labdát szereztünk, veszélyesebbek lettek az ellentámadásaink, és a hajrában néhány nagy helyzetet is kialakítottak fiataljaink. Gólt azonban nem sikerült szereznünk, miként a vendégek sem voltak eredményesek, a találkozó 0-0-ás döntetlennel ért véget.

– Egy nagyon jó ellenféllel szemben értünk el döntetlent, az osztrákok sokkal jobbak voltak, mint azt elõzetesen vártam – nyilatkozta honlapunknak a mérkõzés után Pisont István. – Dinamikusak, gyorsak, kreatívak voltak, és az elsõ félidõben nagyon nehezen tudtunk magunkra találni, volt olyan periódus, amikor a védekezésre kellett fordítanunk minden energiánkat. A második félidõben már többször eljutottunk a vendég kapuig, és két meccslabdánk is volt a végén, igaz, az osztrákoknak is akadtak lehetõségeik. Védekezésben jól teljesítettünk, támadásban azonban kicsit többet vártam az együttestõl. Ausztria teljesen más ritmusban játszott, mint amit a futballistáim a hazai bajnokságban megszoktak, ellenfelünk bizonyos területeken elõrébb tart nálunk.