U 16 -os válogatott sikere Macedónia ellen.

Öt Illés-Haladás játékos lépett pályára Telkiben. A korosztályos magyar válogatott csapat  2:1 arányban nyert.A két gólszerzõ a csapatunkat képviselõ Bölcsföldi Milán (Fotó)és Rácz Barnabás volt.

Korosztályos csapatunk kedden Telkiben mérte össze erejét a macedón együttessel.

U16-os csapatunk a hét elejétõl készül együtt Telkiben, az összetartás programjában két felkészülési mérkõzés is szerepel, mindkét alkalommal Macedónia az ellenfél (a mai meccs után csütörtökön is megmérkõzik egymással a két együttes). Tuboly Frigyes szövetségi edzõ az elsõ összecsapáson a Horváth Dániel – Talabér Attila, Kecskés Ákos, Bedi Noel, Nagy Ádám (Csicsek Levente, 55.) – Barna Szabolcs (Milkó Dániel, 61.), Lenzsér Bence (Takács Krisztofer, 55.), Rácz Barnabás (Vida Máté, 69.), Bölcsföldi Milán (Schrammel Ádám, 56.) – Mayer Milán (Bartos Julián, 49.), Grabant Bence összeállításban szerepeltette a csapatot.

A magyar válogatott már a meccs elején mezõnyfölényt alakított ki, jóval veszélyesebben játszott ellenfelénél. Mégis a vendégek szereztek vezetést, a 26. percben az egyik macedón kontra góllal ért véget. A 40. percben Rácz Barnabás révén sikerült egyenlítenünk, majd a fordulás után Bölcsföldi Milán találatával a vezetõ gólt is megszereztük, amivel végül 2-1-re megnyertük a meccset.

– Az elsõ félidõben szervezetten, jól játszottunk, uraltuk a pályát, labdabirtoklásban magasan az ellenfél fölé nõttünk – mondta a mérkõzést követõen Tuboly Frigyes. – Pechünkre éppen abban a periódusban kaptuk a gólt, mikor a legjobban futballoztunk, de ez nem törte meg a lendületünket, folytattuk az addigi játékot, és a félidõ végén egyenlítettünk. A szünet után a sok csere miatt nem alakult ki folyamatos játék, de sikerült megszereznünk a gyõztes gólt, és végül teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkõzést.