U 16-os válogatott Románia elleni mérkõzésekkel készül a tavaszi megmérettetésre.Bölcsföldi Milán,Grabant Bence,Rácz Barnabás,Molnár Dániel a keretben.

2011. 10. 27.

Másodszor is nyertünk Románia ellen

U16-os válogatottunk szerdai gyõzelme után ma délelõtt ismét megmérkõzött a román korosztályos csapattal Telkiben, a találkozót.

A Both József vezette szakmai stáb ezúttal a Molnár Dániel – Koronczi Bence, Talabér Attila, Spandler Csaba, Kecskés Ákos – Nagy Ádám (Jakab Richárd, 41.), Zsótér Donát (Rácz Barnabás, 41.), Mayer Milán – Bölcsföldi Milán, Németh Erik, Makrai Gábor (Grabant Bence, 63.) összetételû csapatot játszatta a mérkõzésen.

Akárcsak a tegnapi, a mai összecsapás is jó iramú, küzdelmet futballt hozott, ezúttal is hasonló játékerõt képviselt a gkét gárda. A mieink a 28. percben jutottak vezetéshez, amikor egy jobb oldali beadást követõen Mayer Milán továbbított a hálóba. A románok a 45. percben egyenlítettek, majd egy játékosukat szándékos szabálytalanságért kiállította a játékvezetõ. A 70. percben megszereztük a gyõztes találatot, Bölcsföldi Milán csapott le a labdára a vendég kapus kidobása után, és egybõl az üresen hagyott kapuba ívelt.

A mai mérkõzés sokban hasonlított a tegnapihoz, sõt, a színvonal még magasabb is volt, mint egy nappal ezelõtt – értékelt a mérkõzés után Both József. – Egy nagyon komoly játékerõt képviselõ román együttest gyõztünk le, a vendégek modern, agresszív, pressingre épülõ játékkal rukkoltak elõ. Bár ekkora iramhoz a játékosok itthon nem szokhattak hozzá, sikerült felvenniük a ritmust, és a kreatív támadójátéknak köszönhetõen a második meccset is megnyertük. Úgy gondolom, hogy az utóbbi évek egyik legjobban sikerült felkészülése volt a mostani, napi nyolc órát foglalkoztunk a gyerekekkel, akik mentális téren, gondolkodásmódban sokat léptek elõre. Nagy fegyvertény, hogy huszonnégy órán belül kétszer legyõztük a román válogatottat, és az is optimizmusra ad okot, hogy az U18-as válogatott szintén két gyõzelmet aratott a héten, míg az U15-ös együttes egyik múlt heti mérkõzésén legyõzte a szlovákokat.

 

 

2011. 10. 26.

Legyõzte a románokat az U16-os válogatott

U16-os válogatottunk küzdelmes meccsen, egy látványos góllal gyõzte le a román korosztályos csapatot Telkiben.

A két válogatot elsõ mérkõzésén Both József szövetségi vezetõ az elsõ félidõben az Ordasi Gergely – Zoltai Marcell, Koronczi Bence, Spandler Csaba, Baglyas Mátyás – Nagy Ádám, Mayer Milán, Zsótér Donát – Bölcsföldi Milán, Németh Erik, Makrai Gábor összetételben szerepeltette csapatát, míg a második játékrészben az Ordasi Gergely – Lakatos István (Spandler Csaba, 61.), Talabér Attila, Kecskés Ákos, Szandai Dominik – Jakab Richárd, Rácz Barnabás, Koszta Márk – Pintér Nikola, Tóth Patrik, Grabant Bence összeállítású magyar együttes játszott.

Rendkívül jó iramú, harcos mérkõzést vívott egymással a két válogatott, végig kiegyenlített volt a találkozó. Helyzetek mindkét oldalon hasonló számban adódtak, a meccset végül egy szemfüles gól döntötte el: az 54. percben Talabér Attila a román térfélen, a kezdõkör közelében észrevette, hogy az ellenfél kapusa kissé kinn helyezkedik, és pazar megoldást választva a hálóba ívelt.

Csütörtökön 11 órától ismét megmérkõzik egymással a két csapat Telkiben.

– Rendkívül hasznos volt számunkra a mérkõzés, mert két komplett csapatot tudtunk megnézni, ami azért fontos, mert szeretnénk minél több játékost megfigyelni nemzetközi találkozón is – értékelt a meccs után Hegedûs Gábor szövetségi edzõ. – A szeptemberi, osztrákok elleni, valamint a mostani két meccs után állhat össze az a keret, amely majd elkezdheti a felkészülést az õszi Eb-selejtezõkre. Rendkívül dinamikus meccset játszottunk egy velünk közel azonos erõkbõl álló román együttes ellen, mindkét oldalon voltak kiemelkedõ egyéni teljesítmények.

U16-os válogatottunk szerdán és csütörtökön Telkiben mérkõzik meg a román korosztályos együttessel.

 A Both József vezette U16-os együttes második és harmadik õszi nemzetközi meccsére készül, az Ausztria elleni szeptemberi 2-1-es gyõzelem után csapatunk ezúttal a románokkal méri össze az erejét. A keret vasárnap óta napi két edzéssel, és felmérésekkel készül a két találkozóra Telkiben. Az elsõ találkozóra szerdán 15.30 órakor, a másodikra csütörtökön 11 órakor kerül sor az MLSZ edzõközpontjában.

– Ez a félév már a jövõ õszi Eb-selejtezõk elõtti felkészülés jegyében zajlik a korosztály számára – mondta az mlsz.hu-nak Hegedûs Gábor szövetségi edzõ. – Igyekszünk kialakítani az ideális keretet, ennek érdekében több új futballistát is kipróbálunk, az osztrákok elleni meccshez képest ötven százalékban változott meg a keret. A célunk, hogy a fiatalok elsajátítsák a szakmai vezetés által megfogalmazott futballfilozófiát, megtanulják a csapattaktikai feladatokat, és minél jobban összecsiszolódjanak a játékban.