U 15 -s válogatott: Veretlenség,két Vlasics gól Szlovákia ellen

U15-ös válogatott Idegenben legyõztük Szlovákiát

2010. 05. 06.

Csütörtök délelõtt Rimaszombaton játszotta le második határmenti mérkõzését Szlovákia ellen a magyar U15-ös válogatott. A keddi, mezõkövesdi összecsapáson elért 2-2-es döntetlen után a második találkozót a mieink nyerték meg, Pisont István szövetségi edzõ együttese Vlasics Dániel és Illés Gábor találatával 2-1-re gyõzte le a házigazdákat.

 

Pisont István a Hrabina Alex – Varga Kornél, Erdõs Gábor, Kovács Tamás (Gábor Konstantin az 59. percben), Tamás Krisztián – Kerékgyártó Dávid (Csilus Tamás a 77. percben), Asztalos Dávid – Vlasics Dániel (Popgeorgiev Pantelis a 66. percben), Szántó Gergõ (Németh Márió a 66. percben), Vallejos Dominique (Illés Gábor a 48. percben) – Törõcsik Bence (Alasztics Benjamin az 51. percben) összeállításban szerepeltette együttesét.

A találkozót az elmúlt napok esõzései miatt felázott, mély talajú pályán rendezték, ami alaposan megnehezítette a játékosok dolgát. A mieink kitûnõen védekeztek, lezárták a területet a hazai támadók elõtt, és a találkozó elejétõl az ellenfél fölé kerekedtek. A szünetig több kecsegtetõ lehetõséget is kidolgoztak futballistáink, s a 32. percben Vlasics Dániel gólra váltotta egyik helyzetünket. A második félidõben Illés Gábor növelte csapatunk elõnyét, s a házigazdák erejébõl már csak a szépítésre futotta.

– Az elsõ félidõben megérdemelten szereztünk vezetést, és akár több gólt is lõhettünk volna – nyilatkozta honlapunknak a találkozó után Pisont István szövetségi edzõ. – A második félidõ végére a mély talajú pályán kicsit elfáradtunk, ám ugyanez elmondható volt a szlovákokról is. Összességében elégedett lehetek a csapat teljesítményével, jó játékkal gyõztük le ellenfelünket. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján úgy vélem, jó kis korosztály van kialakulóban, mindenki nagyon odatette magát ezen a két mérkõzésen. Továbbra is figyeljük a bõ keretet alkotó futballistákat, a legfontosabb feladat, hogy minél több mérkõzést szervezzünk nekik, mert így lehet megfelelõ nemzetközi rutinra szert tenniük. Köszönöm az akadémiai szakembereknek és a klubedzõknek, hogy jelen voltak a mérkõzéseken, jó érzés számunkra, hogy figyelemmel kísérik a gyerekek teljesítményét.

       
 Kovács Tamás  Németh Marió Tamás Krisztián   Vlasics Dániel

 

U15-ös válogatott
Döntetlen Szlovákia ellen

2010. 05. 04.

A magyar U15-ös válogatott kedden Mezõkövesden lépett pályára a szlovákok korosztályos csapata ellen. Pisont István együttese az elsõ félidõben kétgólos hátrányba került, de fordulás után nagy fölényben játszott, kiegyenlített és a játék képe alapján akár a gyõzelmet is megszerezhette volna. A két csapat csütörtökön, Rimaszombaton ismét megmérkõzik egymással.

 

Az U15-ös korosztály elsõ nemzetközi mérkõzésén Pisont István szövetségi edzõ a Leindler Domonkos – Orosz Márk (Varga Kornél a 41. percben), Erdõs Gábor, Kovács Tamás, Bognár László (Tamás Krisztián a 41 percben) – Csilus Tamás (Asztalos Dávid az 55. percben), Kerékgyártó Dávid (Németh Márió a 60. percben) – Szabó Zoltán (Popgeorgiev Pantelis a 41. percben), Szántó Gergõ (Vlasics Dániel a 78. percben), Vallejos Dominique (Illés Gábor a 60. percben) – Alasztics Benjamin (Törõcsik Bence a 55. percben) összeállításban szerepeltette csapatát.

Az elsõ félidõ kiegyenlített játékot hozott, a mieink elõtt több nagy gólszerzési lehetõség is adódott, ám ekkor még kimaradtak a helyzetek. A szlovákok egy szabadrúgásból szereztek vezetést, majd a szünet elõtt a mieink szöglete után felépített kontrából növelték elõnyüket.

A második félidõben Pisont István cserékkel frissítette együttesét, és a változtatások meghozták a kívánt eredményt, csapatunk óriási nyomást gyakorolt a szlovákok kapujára, jelentõs fölényben futballozta végig a játékrészt. A 66. percben Törõcsik Bence szépített, majd nem sokkal a lefújás elõtt, a 80. percben Vlasics Dániel szerezte meg az egyenlítõ találatot. A gyõzelem kiharcolására azonban már nem maradt idõ, 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó. A két csapat csütörtökön 11 órától Rimaszombaton ismét megmérkõzik egymással.

– A támadójátékkal elégedett voltam, miként a játékosok hozzáállásával és a csapat teljesítményével is – nyilatkozta honlapunknak Pisont István. – Védekezésben azonban voltak hibáink, amit betudhatunk annak, hogy elõször játszott együtt ez a csapat. A szünetben, kétgólos hátrányban igyekeztem megnyugtatni a játékosokat, mert éreztem, hogy képesek lehetünk felállni, hiszen már az elsõ félidõben is több ziccerünk volt, ám ezeket nem tudtuk kihasználni. A második félidõben a cserék sokat hozzátettek a csapat játékához, ebben a negyven percben nagy fölényben játszottunk, végig nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját. Ekkor már a gólok sem maradtak el, és meggyõzõdésem, hogy amennyiben néhány perccel korábban egyenlítünk ki, meg is nyertük volna a találkozót.