Túl az első fordulón

Túl az első fordulón

A Honvéd esport-bajnokságán a Legion Legendsen kezdte meg a küzdelmeket az Illés Akadémia Spirit.

A versenyhétvége az elsőállomásos nyílt selejtező után a zárt selejtezővel folytatódott. Az Illés Akadémia Spirit viszonylag friss összetételű csapata – három új játékost is igazoltunk az ősszel – csak a zárt selejtezőtől kezdett a szerveren, hiszen meghívott partnercsapatként szerepelünk a bajnokság teljes időtartama alatt.

A Defleck, Paresz, Sk1nzor, Frenna és Geller ötöse az első napot sikerrel vette és továbbjutott a legjobb 8 közé, ahol találkoztak a hazai LOL-szféra legjobb csapataival. Ezt a rájátszást a szervezők élőben közvetítették a GamerlandTV-n.

Ezt a napot is jól kezdték a srácaink, hiszen a BO3-as küzdelem első meccsét rögtön meg is nyerték a legjobb négy közé jutásért. Azonban onnantól kezdve valami nem stimmelt, talán az előzetes taktika, talán rossz döntések, ugyanis mindkét soron következő összecsapást elveszítette a csapat és így a legjobb nyolc között esett ki 10 pontot begyűjtve a kvalifikációs létrán.

Nem aggódunk igazából, hiszen még előttünk van két forduló és a legjobb nyolc közé kell bekerülni, hogy a nagydöntőbe jussunk. Egy-két buta hibánk volt az utolsó két meccsen, de így is simának kellett volna lennie. Nagyon bosszant, hogy kikaptunk, sokkal erősebbek vagyunk, nyernünk kellett volna. Jelenleg az ötödik helyen állunk négyes holtversenyben. Szerintem simán meglesz az a döntő Budapesten

– mondta a felsőösvényes Végh „Defleck” Rudolf, csapatunk kapitánya.