Továbbjutott a Haladás a MOL Magyar Kupában

Továbbjutott a Haladás a MOL Magyar Kupában

Négy gólig jutott a szombathelyi csapat.

Az ideiglenesen Mészöly Géza által irányított Szombathelyi Haladás a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokra látogatott. Itt a szakmai vezető a Mursits – Simut, Csató, Németh M., Doktorics – Csernik, Derekas, Rácz, Tóth M. – Molnár R., Horváth R. összeállításban küldte ki a Haladást, azaz az Illés Akadémia egykori növendékei közül hatan: Murists Roland, Simut Mario Lucas, Doktorics Áron, Rácz Barnabás, Tóth Máté és Horváth Rajmund szerepeltek a kezdőben. A padon – többek között – Nyíri Vince és Bolla Gergő vártak a pályára lépés lehetőségére.

Napsütésben, ám rendkívül erős szélben kezdődött a találkozó, aminek első periódusában a hazaiak előtt adódtak lehetőségek, majd Molnár Rajmund és Simut Mario lövéseivel veszélyeztettünk mi először. Az átlövés volt a megoldás ebben a szélben, hiszen a 31. percben Rácz Barnabás 17 méterről nagy gólt ragasztott a putnoki kapuba, 0–1. Sajnos öt perc múlva a bal oldalunkon futott a hazai akció, aminek végén kiegyenlítettek a kékmezesek, sőt, a 39. percben maguk javára fordították az eredményt – mindkétszer Nagy Zsolt volt eredményes. Az első félidei gólzápor ezek után is folytatódott: Derekas Zoltán passzából Doktorics Áron lőtt szép gólt a hazai kapu bal felébe, 2–2.

Az 58. percben ismét a Halinál volt az előny: Derekas Zoltán szlalomozott végig a putnoki középpályán és a védelmen, de a lövését blokkolták – ő azonban nem volt rest, ment érte, visszaszerezte a labdát, középreadását pedig a csereként beálló Alban Taipi 4 méterről karate-mozdulattal juttatta a kapu jobb felébe, 2–3. Az egyre jobban fáradó hazaiak nem tudták megállítani a sorozatos Hali-támadásokat, és a 81. percben végleg eldőlt a továbbjutás kérdése. Doktorics Áron lövésénél még nagyot védett a kapus, ám Doki visszaszerezte a labdát, áttette az ötös másik oldalán lévő Taipihoz, akinek a lövését kiütötte a hálóőr, éppen Borvető Áron elé, aki közelről a kapuba helyezett, 2–4.

A vasiak győzelme azt jelenti, hogy a MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé kerültek: a következő forduló a tervek szerint október 19-én lesz.