Tóth-Gábor Kristóf duplája a válogatottban

Tóth-Gábor Kristóf duplája a válogatottban

Az Illés Akadémia-Haladás középpályása, Tóth-Gábor Kristóf csereként beállva két gólt szerzett a svéd-magyar U18-as válogatott mérkőzésen.

A Németh Antal vezette magyar U18-as labdarúgó-válogatott gőzerővel készül az őszi U19-es Eb-selejtező tornára, amelyet hazai pályán játszik az osztrákok, a szlovénok és a koszovóiak ellen. A magyar csapat svédországi edzőtáborozása során két felkészülési mérkőzést is vívott. Az elsőn a házigazda svédek ellen 0-1-es félidőt követően alaposan feljavul és 3-1-re nyert. A magyar együttesben az Illés Akadémia és a Szombathelyi Swietelsky-Haladás négy játékosa is szerepelt. Bolla Gergő végig a pályán volt, Kiss Tamás kezdőként 65 percet futballozott, Szilágyi Adrián a 71., Tóth-Gábor Kristóf a 78. percben lépett pályára. Utóbbi szenzációs teljesítményt nyújtott, csereként beállva a 80. és a 88. percben is betalált. Az első magyar találatot Szendrei szerezte a 70. percben.

  Tóth-Gábor Kristóf csereként beszállva két gólt szerzett. Fotó: mlsz.hu

A második találkozón Törökország ellen léptek pályára a magyarok. A vasiak közül Kiss végig a pályán volt, Szilágyi egy órát játszott, Bolla Gergő a szünetben, Tóth-Gábor Kristóf a 66. percben szállt be. A frissebben, dinamikusabban játszó törökök 3-0-ás félidő után 4-1-re nyertek, a magyarok gólját Szendrei (60.perc) szerezte.