Tízgólos, szoros mérkőzést nyert meg idegenben a leány U15-ös csapatunk

Tízgólos, szoros mérkőzést nyert meg idegenben a leány U15-ös csapatunk

Bár a mérkőzésen csak az Illés Akadémia-Viktória futballozhatott előnyben, azért volt miért izgulni is.

Pécsi MFC U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 4–6 (1–3)
Illés Aka.-Viktória FC U15: Spilenberg M. – Lakatos L., Varga Zs.., Kopfensteiner Sz. (Takács M., 41.), Giczi K. – Csarnai Z., Sági F. (Czeglédi B., 73.), Mészáros D. (Czuczai, 62.), Alasz H. (Ferenczi H., 62.) – Tóth L. (Kutasy L., 41.), Csombor L. (Nagy B., 73.) Vezetőedző: Luki András.
Gólszerzők: Alasz H. (18., 0–1; 52., 2–5), Csombor L. (27., 0–2; 38., 1–3; 42., 1–4), Kutasy L. (76.,  4–6)

Több mint négy és fél órát utazott a csapat Szombathelyről Baranyába, és ez rányomta a bélyegét az első tíz percre. A lányok akartak, erre nem lehetett panasz, de a mérkőzés elején pontatlanul, sok hibával játszott csapatunk – miközben az is tény, hogy a szervezett pécsi csapat a kezdősípszótól próbálta nyomás alá helyezni a mieinket.

Dicséri a lányokat, hogy mindez csak tíz percig tartott, ekkor Alasz Hanna megszerezte vezetőgólunkat, majd nem sokkal később, a találkozó legeredményesebb játékosának bizonyuló Csombor Luca találatával, már két góllal vezettünk. Fontos kiemelni, hogy motiváltan, ügyesen futballozó U15-ös lányaink kifejezetten szép gólokat szereztek, amelyek között kijátszott, jól felépített akció épp úgy volt, mint nagy bomba.

A szünetre 3–1-es vezetéssel, kétgólos előnnyel mehettünk, majd miután a fordulás után Csombor Luca már harmadik gólját lőtte, úgy érezhettük, megvan a győzelem. A pécsiek azonban nem adták fel, szépítettek, kellett Alasz Hanna találata ahhoz, hogy nyugodtabban kezdhessük meg az utolsó harminc percet.

A pécsiek azért nagy hajrába kezdtek, a három gólt szerző Turi Bori eredményességével feljöttek 4–5-re, de az utolsó „szó” a miénk lett: nem sokkal a lefújás előtt, Kutasy Luca állította be a végeredményt.

Tartottam kicsit a mérkőzéstől, pontosabban inkább attól, hogy a nagyon fiatal játékosokból álló csapat, hogy kezeli majd a hosszú utazást. Az elején talán egy kicsit a „buszon maradtunk”, de a tizedik perc után már jól játszottunk és szép gólokat szereztünk. A szünet után beálló cserék is jól szálltak be a játékba, hoztak egy kis frissességet. 4–1-es és 5–2-es vezetésünknél is azt hittem, eldőlt a mérkőzés, de a nagyon jó pécsi csapat tudott újítani, gólokat szerzett, közelebb jött. A mi csapatunkat dicséri viszont, hogy a mérkőzés utolsó harmadában, amikor már a fáradtság is ellenfél volt, kétszer is meg tudott újulni és sok gólt szerezve, értékes győzelmet aratott

– értékelte az idegenben lejátszott kétszer 40 percet Luki András, a korosztály vezetőedzője.