Tizenhárman a válogatott keretekben Szombathelyrõl.

2009. 01. 11.

Az MLSZ elnökségének döntése alapján a 2009.évi EB döntõbe jutásért az Elit kör mérkõzéseire készülõ U 17(1992) és az U 19(1990) korosztályos válogatottak részére felkészülési edzõtábort tartanak Budapesten.

A meghívott játékosok:

U 17:

Farkas Márk,Gyurján Bence,Kalász Milán,Kovács István,Nagy Bálint,Skriba Máté,Szakály Attila,Szvoboda Szabolcs,

U 19:Burkus Máté,Devecsery  Szilárd ,Gõcze Gergõ,Iszlai Bence,Simon Ádám,

Csütörtöktõl: MLSZ-edzõtáborban az U-válogatottak

2009. 01. 06.

Mint arról már korábban is hírt adtunk: nagy fába vágta a fejszéjét az MLSZ szakmai vezetése és – szakítva minden korábbi gyakorlattal – bevezeti a részleges központi felkészülést futballutánpótlásunk legjobbjai, az U17-es és az U19-es korosztály válogatottjai részére. Jámbor László, a szövetség sportágfejlesztési igazgatója a legapróbb részletekig kidolgozta a január-februári programot, s eszerint a fiatal tehetségek összesen 8 alkalommal találkoznak 3-3 napra a fõvárosban, a minden igényt kielégítõ Budapest Szállóban laknak majd, s a csütörtökön kezdõdõ és március 1-ig tartó idõszak alatt összesen 40(!) edzésen vesznek részt a Pasaréti úti Vasas-pályán a Wilco van Buuren vezette edzõi stáb irányításával, olyan orvosi és technikai háttérrel, amilyen Magyarországon még soha nem állt rendelkezésére egyetlen válogatottnak sem.

Mindkét korosztály legjobbjai sikerrel vették a tavalyi selejtezõket, amelyek az idei Európa-bajnokságok elsõ akadályát jelentették, s egyformán tavasszal lépnek majd pályára a nyolccsapatos kontinentális döntõ részvételi jogának kiharcolásáért az úgynevezett elitkörben.

A premiert jelentõ, csütörtök estétõl vasárnap délutánig tartó edzõtáborba az következõk kaptak meghívót:

U17:
Jova Levente, Kelemen Dávid, Tóth G. Csaba, Ponczok Csaba, Horváth Péter (MTK), Szvoboda Szabolcs, Nagy Bálint, Farkas Márk, Szakály Attila, Skriba Máté, Kovács István, Gyurján Bence, Kalász Milán (Haladás), Nacsa Péter (Gyõr), Baráth Botond, Nagy Armand, Czár Richárd, Vernes Richárd (Honvéd), Izing Martin (Felcsút), Mavolo Paoló (ZTE), Magos Mátyás (Újpest), Tóth Lajos, Angyal Norbert (DVSC), Tóbiás Zsolt (FTC), Króner Martin, Króner Erik (Vác)

U19:
Göcze Gergõ, Devecseri Szilárd, Burkus Máté Iszlai Bence,Simon Ádám(Haladás), Kunsági Roland, Fazakas Géza (Honvéd), Megyeri Balázs, Vattai Balázs, Sváb Dániel (FTC), Szokol Zsolt (Békéscsaba), Tóth Máté, Kiss Máté (Gyõr), Tóvízi Tamás, Litauszki Róbert, Frank Richárd (Újpest), Katona Máté, Merczel Zsolt (Vasas), Bencze Zsolt, Lelkes Péter (Fehérvár), Kovács Dániel (Békéscsaba), Hajdu Zsolt (MTK), Asztalos Dániel (Tatabánya), Heffler Norbert (Dunaújváros), Nagy Dávid (Létavértes-Debrecen), Kámán Martin (ZTE)

MLSZ-edzõtáborban az U17-es és U19-es válogatott

 

2009. 01. 08.

 

 

 

 

 

 

Közel félszáz ifjú tehetség részvételével csütörtök este elkezdõdött az Európa-bajnoki selejtezõtornákra készülõ U17-es és U19-es magyar labdarúgó-válogatott MLSZ által szervezett edzõtábora.

 

Az ifjú futballisták a Budapest Szállóban találkoztak, ahol elõször Jámbor László sportágfejlesztési igazgató köszöntött. Ezután Dunai Antal, az MLSZ szakmai alelnöke és Mészöly Kálmán szólt a játékosokhoz. A futball-legendák lelkesítõ példaként többek között az 1960-os UEFA-torna emlékeit idézték fel, melyen mindketten tagjai voltak a gyõzelmet megszerzõ U17-es válogatottnak, s gyakorlatilag ezzel indult késõbb világszínvonalú pályafutásuk.

 

Kisteleki István, az MLSZ elnöke hangsúlyozta: a szövetség rendkívüli erõfeszítéseket tesz a magyar labdarúgásért, az elõrelépés elõsegítése érdekében külföldrõl importált tudást a honi futballba, s ennek egyik gyakorlati megnyilvánulásaként kezdeményezte az utánpótlás legjobbjainak közös felkészülését is. Ugyanakkor kiemelte: rendkívül fontos mérföldkõ lesz áprilisban a Telki Edzõcentrum átadása, amely világszínvonalú körülményeket biztosít a sportág szereplõi számára, s most kezdõdõ korszerû munka ott folytatódik majd.

 

Kisteleki István nyomatékosan kiemelte: a fejlõdés érdekében összefogásra van szükség a szövetség, s a klubok, az utóbbiak tulajdonosai, s edzõi között, akiket bármikor szívesen látnak az edzõtáborban is.

 

Az e hét végi közös felkészülés az elsõ állomása a kéthónapos, nyolcszor háromnapos, összesen 40 edzésbõl álló programnak. Az elsõ, sajtónyilvánosedzés a két korosztályos együttes számára pénteken reggel 9-kor kezdõdik a Vasas Pasaréti úti sporttelepén. Pénteken és vasárnap két-két, szombaton egy gyakorlás vár a játékosokra.

 

Megkezdték a felkészülést a korosztályos együttesek

 

2009. 01. 09.

 

 

 

 

 

A Jámbor László fejlesztési igazgató által vezetett szakmai stáb pénteken délelõtt megtartotta az elsõ foglalkozásokat a tavaszi Európa-bajnoki selejtezõtornákra készülõ U17-es és U19-es válogatott tagjainak az MLSZ által szervezett edzõtáborban.

 

Szinte mindenki részt vett az edzéseken

 

A két korosztályban összesen ötven játékos kapott meghívót, s szinte mindenki meg is jelent a találkozón. Az edzéseken azonban nem tudott mindenki részt venni, az U17-esek közül a nemrégiben mûtött felcsúti Izing Martin és a beteg Tóth G. Csaba (MTK) igazoltan maradt távol, ahogyan az idõsebbek közül a szintén beteg újpesti Tóvizi Tamás, a szombathelyi Burkus Máté, valamint az éppen vizsgázó ferencvárosi Sváb Dániel is. Két fehérvári játékos, Bencze Zsolt és Lelkes Péter azonban nem jelentkezett – távolmaradásuk fegyelmi kivizsgálást von maga után.

 

A foglalkozások erõnléti teszteléssel kezdõdtek, a fiatalok élettani adatait speciális eszközök segítségével mérték fel. A sajtó képviselõi számára nyilvános foglalkozás számos érdeklõdõt vonzott, s külön öröm, hogy több klubvezetõ is eljött a Vasas Pasaréti úti sporttelepén megtartott elsõ edzésre.

 

A klubok érdekeit is szem elõtt tartják

 

– Minden az elõzetes terveknek megfelelõen zajlott, a játékosok remek partnereknek bizonyultak, ami igen biztató a jövõre nézve – mondta el a tréninget követõen Jámbor László fejlesztési igazgató.

 

– Mindaz, ami itt zajlik, remekül illeszkedik a tágabb értelemben vett felkészülési programba – fûzte hozzá Wilco van Buuren, az U-válogatottak mellett dolgozó szakmai csapat irányítója. – Nem csupán az MLSZ érdekeit tartjuk szem elõtt, hanem a klubokét is, ezért a menetrendet úgy alakítottuk ki, hogy a táborban végzett munka hasznára váljon az egyesületeknek is, és az sem mellékes, hogy ezek az együttlétek a közösségi szellemet is jelentõsen erõsítik.

 

A felkészülés szombaton és vasárnap is folytatódik, s a játékosok a következõ két hónapban is közön munkával töltik majd a hetek második felét.

 

 

Moziban lazítottak a fiatalok

 

2009. 01. 10.

 

Szombaton folytatódott az U17-es és U19-es válogatott közös felkészülése a tavaszi elitkörökre. A Jámbor László fejlesztési igazgató által vezetett szakmai stáb délelõtt elméleti foglalkozást tartott a fiataloknak, akik megnézték az Aranycsapat legendás 6:3-as mérkõzésének felvételét is. Délután ismét a Vasas Pasaréti úti sportlétesítményében edzettek a csapatok – a foglalkozásokat megtekintette Kisteleki István, az MLSZ elnöke is.

 

A szövetség irányítója meggyõzõdött arról, hogy a szakmai munka az elvárt szinten zajlik, s ugyanezt tapasztalhatták a klubok képviselõi is, akik a pénteki naphoz hasonlóan ismét szép számban jelentek meg a foglalkozáson.

 

A játékosok ismét minden elõírt feladatot a kellõ szinten és intenzitással végezték el. Este, kikapcsolódásképp – és a csapatszellem további erõsítése érdekében – a játékosok moziba mentek, a Valami Amerika címû film második részét nézték meg.

2009. 01. 11.

Befejezõdött az U17-es és U19-es válogatott közös felkészülésének elsõ szakasza. A két korosztályos válogatott tavasszal az Eb-selejtezõk elitkörében szerepel, s az eredményes felkészülés érdekében az MLSZ nyolcszor háromnapos összetartást szervez a játékosoknak. A fiatalok csütörtökön találkoztak, s az elsõ edzõtáborozás vasárnapig tartott.

– Elõször is felmértük a játékosok erõállapotát, ami nagyon lényeges, hiszen így a következõ hetekben pontosan nyomon tudjuk majd követni a fiatalok fejlõdését – kezdte az elmúlt három nap értékelését Jámbor László fejlesztési igazgató. – A felkészülési program kialakításánál a klubok érdekeit is figyelembe vettük, a labdarúgók nem csupán az Eb-selejtezõkre, hanem természetesen a bajnokságra is készülnek. Munkánk során a legmodernebb technikát alkalmaztuk, ami igen fontos a megfelelõ terhelési szint kialakítása szempontjából. A jövõ héten is lesz felmérés, akkor a robbanékonyságot és a gyorsaságot teszteljük majd, és természetesen már terheljük is a játékosokat, ahogyan ezt most is tettük. Maximálisan sikeresnek értékelem az elmúlt három napot, a játékosok mindenben partnereink voltak, a sokrétû tudással felvértezett operatív edzõi csapat tagjai pedig kiválóra vizsgáztak. Az új stábban máris mindenki megtalálta a hozzá leginkább illõ részfeladatokat.

A két válogatott tagjai csütörtökön ismét találkoznak, s ahogyan e hét végén, ismét a Vasas Pasaréti úti sportközpontjában gyakorolnak majd.