Tizenegy akadémista korú játékossal a soraiban győzte le a Soroksárt a Haladás Viktória

Tizenegy akadémista korú játékossal a soraiban győzte le a Soroksárt a Haladás Viktória

A zöld-fehérek 2–0-ra verték ellenfelüket a bajnokság 10. fordulójából elhalasztott találkozón. Kovács Virág vezető találata előtt Pintér Tekla végezte el a szombathelyi szögletet.

Hétközi találkozót játszott szerda délután a Haladás Viktória együttese, amely a Soroksár együttesét látta vendégül a Haladás Sportkomplexumban. A mérkőzésre eredetileg november 10-én, pénteken került volna sor, ám a vendégek halasztást kértek, amibe a vasiak sportszerűen belementek.

Növendékeink közül ezúttal öten voltak ott a hazaiak kezdőcsapatában: a kapuban Dobó-Nagy Boglárka állt, mellette Csáki Eszter, Novák Luca, Németh Adél, valamint Pintér Tekla is pályán volt a meccs indulásakor. A vendégeknél is volt egy korábbi Illés Akadémia-játékos, hiszen Rugovics Boglárka kezdett a sárga-feketéknél.

A szombathelyi csapatban Varró Veronika a 79., Németh Mirtill a 89. percben lépett pályára, de ott volt még Markó Edina keretében Szabó Fanni, Nagy Dorottya, Kováts Anna, valamint Gravencz Gréta is. Akadémistakorú játékosaink hasznos, jó teljesítménnyel vették ki részüket a sikerből, ráadásul a szombathelyiek első találatát megelőző szögletet Pintér Tekla ívelte középre.

A Haladás Viktória a fővárosban, az MTK otthonában zárja az őszi idényt. Az összecsapásra november 25-én, szombaton 16 órakor kerül sor.