Teremtornák hétvégéje

Teremtornák hétvégéje

A helyszínek: Tapolca, Németújvár és Felsőőr.

Nyolcadik alkalommal rendezi meg a Tempó Fradi Alapítvány a Novák Dezső Emléktornát. Az olimpiák történetének legeredményesebb labdarúgójáról, a jáki születésű, egykori Haladás-játékosról és -edzőről elnevezett eseményt az U13-as korosztálynak írták ki. A Sátori Barnabás vezette Illés Akadémia ellenfelei a Dunaújváros PASE, a Ferencváros, a mosonmagyaróvári Credobus Tehetségközpont, a Veszprémi FC USE és a Tapolcai IAC VSE együttesei lesznek. A csapatok körmérkőzés formájában döntik el a helyosztók párosítását. Az első két helyezett döntőzik, a 3-4. pozícióban lévők játsszák a bronzmeccset, az 5-6. helyen végzők pedig az ötödik helyért meccselnek. A kapuk 5X2 méteresek, a játékteret palánk veszi körül. A körmérkőzések során egy találkozó 12 percig tart, a helyosztók 25 percesek lesznek. A torna napja szombat, kezdés 9 órakor, a helyszín a tapolcai Csermák József Rendezvénycsarnok.

Dvorschák Gábor U8-as korosztálya Németújvárra (Güssing) látogat vasárnap, ahol az SpG iprona Güssing Juniors teremtornáján vesz részt. A csapatok 3:3 játszanak, végső tabellát és eredményt nem számolnak. A mieink az őrvidéki Felsőőrrel (SV Oberwart) és az SPG Kikobával, a gyanafalvai (Jennersdorf) SV Raabtal Juniorsszal, a stájerországi NLZ Lafnitztal Süddel, NAWU Punitzcal és a TSV Hartberg Juniorsszal játszanak. Egy találkozó 9 percig tart, a helyszín a németújvári AktivPark Güssing (Schulstraße 21).

A Hujber Gábor irányította U10 Felsőőrre buszozik. A tíz csapatot felvonultató, az SV Oberwart által rendezett Youth Indoor Cup nemzetközi tornán a B-csoportba nyertünk besorolást. A bécsi First Vienna, a kelet-stájerországi TSV Hartberg „fehér” csapata, a gráci GAK és a Fussballschule Raffl lesznek az ellenfeleink a vasárnapi megmérettetésen. A csoportban 8 perces lesz egy találkozó, a helyosztókon majd 10 perc. A helyszín az Informstraße 2. szám alatt található Sporthalle Oberwart.